Posts

Showing posts from November, 2009

akhirnya...

Image
akhirnya.. after 3 days at semenanjung tOday ak akan balik ke klate hOoraaaay.!!! windu suda dgn suasana kt umOh pakdO kasmuri windu ngn kg.palOh rawa windu nak men air banjir n windu dgn suma adik2 ak yg asyik dok msg bila la nk balik umOh huhu...

smua2 yg ak buat sepanjang 3 hari kt cni :

wif si kembar:

ni tengOk kt The Mines smalam... p ngan kazen ak irah, faten, ahmad n mak sdara [che ma]

then.. tk Our supperkononnya laat MC'D



n dalam beberapa minit lg ak akan bertolak balik klate wif my kazens..  [i like..hahaha ]

hari2 terakhir...

Image
kaki ak lenguh lg ni.. gara2 kuar KK smalam la
smalam ak bangun dr tidO ku  ygg mmg lena arOund 2.30 a.m
maklumla seharian 20hb tu berperang ngn 2 last paper Organic and pysical chem[i]stry cOz smalam nk kuar KK sO ak pack ler pakaian awal2 tuk balik tOday

smalam kuar ngn S.O XY mOtif utama nk p tgk movie 2012 maka pergila kami menonton cite ini di palm square :)












abis tgk cite perut da start berbunyi2 tk Our lunch at pizza hut.. [i like..huhu ]









ronda2 jap kt centre pOint c[P] nk sOping pn duit xbrape nk ada nk p pasar philipine jauh ngat tp nk kena belikan gak gelang kristal mami so..
decide p  beli kt wawasan plaza je
byk sgt gelang2 kristal ctu.. rambang mata jap! akhirnya inilah hasilnya..









[rm55] ak dapat untuk gelang ni. Itupun da mintak kurang harga da tu. kristal type 1 from Australia arOund [rm3.50] sebiji saiz besar punya la.. b4 balik kOlej kiteorg singgah kt 1B jap, kOnOnnya nk tengok cite kt sana plak.. alih2 x jd sbb cite start lambat sgt takut nnt lambat balik plak.. p MC'D mkn aiskrim kt…

duit Oh duit!

Image
pagi2 lg abah dh kOl dah la ak masih lena diulit mimpi..huhu ingatkn ada apa2 yg urgent rupa2nya..nk tanya duit ada lg ke x cam tau2 je akaun ak da menyusut cukup2 nk idup lg 2,3 hari kat cni pe pun tenkiu abahcOz bank-in kan duit


dgn duit ni la jugak nnt nk kena  belikan  si BUYI sticker BEN-10 dia n TIKET BUS nak balik klate..hehe
P/s: tenkiu S.O XY bg dayun chocolate :)

bekfes!

Image
frOm my inbOx:
Salam dik, dah bgn?
Jom sarapn sma...
Sender:
Diman_ kak Dilla
 Received:
06:55:52 am
14-11-2009
pagi2 Org da ajak besfest..
first ingat x mO p gak
tp pk balik smalam diOrang ajak p riadah sama2 
ak x turun..
kira'qada' balik yg smalam la ni..huhu
sO p la.. n we enjOy ate Our meal! 

pic wif  [SERIKANDI DEHEARTYKU ]


FYI: da kenyang da leh study suda, 
ditemani lagu2 rOck kapak my febret sOngs


bangun dari T.I.D.O!

Image
da kOl 12 lebih da, pagi da pun.. 
mOnink! huhu
baru bangun sebenarnya.. 
xla baru ngat dlm stengah jam gak ler
lepas isya', makan2 pastu terus tidO 
 bangun2 mengadap laptOp 
nengOk videO lawakS.P.O.N.T.A.N
kalO kOrang tengOkastrOwarna
adalah sitkOm kOmedi ni
lucu gila..asyik ketawa jak ak td
 [afdlin shauki]+[zizan]+[din berambOi]+[sharifah syahirah]+[lupa r name pe..^_^] 
mmg gabungan ygmantOpbah!



....................................................

nak cite cket pasal xm
[envirOnmental Chemistry] td
sOklan waJib [1]+[2] tu OK la lagi 
Oldo beranak pinak sOklannya
 [4]+[8] marks each question. 
tapi bila masuk je sOklan pilihan [3]+[4]+[5]
tengOk markah pun da takut..
each questiOn [20] markah penuh!


nak tak nak, tau tak tau
dgn menggunakan kemahiran ak yg sedia ada , 
pen biru faber castell ak start ler mengarang [fakta2
yg kebanyakannya [auta]
cuba x melakukan pembazirankononnya,
buku jawapan tu
juz 2 helai=4 page yg ak x usik langsung!
masalahnya...

pages yg penuh ngn ans. tu pun lum tentu get
~FULLMA…

OLek2...sUmbat gOL

Image
nOvember 6, 2009 atmOsphere: sunyi sepi smua da tido!
huhu xde pe2 pun bena2nya bOrink suda mengadap note envirOnmental Chemistry,  da xtau ap nk dibuat kt fb ngn fs.. sO nk bagi iklan cket kat cni blehkan2...


jOm kte pakat nyanyi lu...
Olek..Olek..Olek..Olek sumbat gOl.. sumbat gOl
Olek..Olek..Olek..Olek sumbat gOl.. sumbat gOl
kitO anOk kelate bakO Oghe berani bilO masOk pade kitO gOmO sengOti kitO gOmO sengOti
Olek..Olek..Olek..Olek sumbat gOl.. sumbat gOl
Olek..Olek..Olek..Olek sumbat gOl.. sumbat gOl
FYI: suka dengar slogan ni "gOmO kelate gOmO"..hehe

L.A.P.A.R laa...

Image
alhamdulillah
da lepas satu paper
walaupun paper td cukup2 mkn je ak jawab
tp rasa cam ringan cket kepala Otak ak ni
bubbye NANOCHEMISTRY..huhu

brruuppp!!!!
perut lapOr ni, tp malas nk p cari makan
malas punya pasal
makan bihun cincaije la
kOrang nk try x bihun cincai ak ni
xde la best sangat, tp kalO stakat nk kenyangkan perut
tu 4 a while, blehla cuba
ini resepi Ousmate lame gue yg ajar..huhu

first2 skali sediakan ler bhn2
yg x seberapa ni...



ni basic punya ingredients ja
korang bleh jak nk tambah pucuk, fishball,
ikut suka cita rasa kOrang ler
then... rebus la bihun tu



ala cam masak meggi la..tau2 gak kOrang kn
bila da  lembut, kembang bihun tu
masuk ler serbuk perasa yg dibenarkan



aku letak serbuk pati ayam jerk
[+]
kicap sOya pekat
jadi sudah..taruk ler bawang gOreng cket
nk bg len cket rasa la kOnOn.



finish!!!
nk bagi rasa lagi taruk la
air lada, sOs cili,  fishball-fishcake
n seangkatan dgnnya
hehe..
 kla ak nk makan lu..

FYI: sesuai jgk dimakan bila kOrang da x berkeinginan
nk melawat mesin2 ATM berdekatan 

.:jihad akademik:.

Image
atmOsphere: smua sibuk study
Bismillahirrahmanirrahim

F.I.N.A.L E.X.A.M!
betul ke xm dh ni??? cam x caya ler plOp
tOday is da first day fOr xm week..huhu
tp first paper ak jumaat ni
rasa banyOk lagi x study ni
kalO di flashback balik apa la yg buat sepanjang study week ek?
from da first dat study week sampai ler smalam
erm…

GAME< KUAR JLN2< STUDY< CHATTING< TGK MOVIE

kalO dibuat analisis ni STUDY tu in the middle jah
tgk mOvie rank paling tinggi…
SUBHANALLAH…lara banyOk la daYun ni
ada lg 3 hari untuk first paper..
masih ada masa daYUn dO ur best..
Kata sorang sahabat ak, ini adalah JIHAD AKADEMIK.
so buat la sehabis baik..
MAAF dipohon dari smua sahabat2 yg mengenali diri ini.
0-0 ek!
buat sahabat2 yg belum xm, tengah ke, tepi ke
hOpe u alL get da best result.
 [ USAHA ] + [ TAWAKKAL ] = [ insyaallah KEJAYAAN ]



P/s : nk kOngsi kata2, lbh kureng dOa
yg ak dapat dr inbox anset nOkia2600 classic ak ni~

“Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim..
Lancarkan mata pena kami semasa menjawab exam, 
Ilh…

Q & A

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA AKU IDAM-IDAMKAN?
QURAN MENJAWAB :
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah Al-Baqarah ayat 216


KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB:
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
- Surah Al-Baqarah ayat 286


KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB :
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB :
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (de…