Friday, December 25, 2009

bila nk ok..damn!



bila la nk ok sistem ums ni
asyik down , bermasalah je
bila ntah leh tgk result
setiap sem face da same problems
oldo ak dapat rasa result x brape ok
tp nk jgk tgk...ishk3!
bila nk ok...damn!
p/s: sabaq dayun, ada hikmah kot [ayat sdak ati!]




Wednesday, December 23, 2009

jOm berpantun


Diz pantun actually i got from my fb inbox. my super senior masa kt MRSM KUALA KRAI dulu yg bagi. bila dayun baca pantun ni tergelak sorang2. so i want to share wif u all.. let read n enjoy diz pantun :]


Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Kenapa kau nak jolok pakai galah
Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar .

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Kat pasaraya tak ada hutang hutang
Kalau nak, bayar, Cash On Delivery



Monday, December 21, 2009

hOmesick...ishk3!


alhamdulillah... akhirnya dayun da selamat sampai kt bumi SABAH ni. Abah anto kt LCCT kL pg td. around 12.50 pm berlepas dr kL n sampai kt ng. sabah d bawah bayu ni kol 3.20 pm, awal cket.. maybe flight tu ikut jln pintas kot..hehe! tp kn dayun sdey ni, td kt epot adik laki dayun si buyi tu ikut skali. start dr odw nk p epot sampai la dayun nk masuk kt boarding gate tu, dia xpuas2 peluk dayun, cium pipi dayun kiri kanan, tanya bila dayun nak balik la, pastu ada satu ayat ni yg buat dayun rasa sdey masa tu,bunyinya lebih kureng camni la:

"rinduu...along, sayang along" [sambil cium pipi ak n peluk ak..ishk3]MyEm0.Com



ini la si buyi...huhu

last2, abah yg pegang amik dia dari dayun. da dia xnk lepas2 dayun.. kesian plop tgk dia td. n now dayun sgt2 windu adik dayun yg sorang ni, homesick gila... dia manja cket ngn dayun. lgpun dia berbeja 4 taun ngn adik dia si hakim. so banyak masa yg dayun abeskan ngn dia. dayun selalu bawa dia p bandar, bila balik dayun mesti belikan sesuatu untuk dia... da xtau nk cakap pe.  nnt sambung lg :(

p/s: buyi tunggu kak long balik tau. nnt kak long belikan yie baju k! mish u...muaaah.


Friday, December 18, 2009

Salam Tahun Baru 1431 HIJRAH


satu muharam detik permulaan
perkiraan tahun islam hijrah
perpindahan nabi & umat islam
dari kota Mekah ke kota Madinah
blablabla... :)

" Sesungguhnya sah atau tidak sesuatu amalan itu bergantung pada NIAT. Dan setiap sesuatu pekerjaan itu apa yang DINIATKAN. Maka barangsiapa yang BERHIJRAH semata-mata kerana taat kepada Allah dan Rasulnya, maka HIJRAHNYA itu diterima oleh Allah dan Rasulnya..."
( Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim )

Tahun baru dgn azam baru... tapi belum tentu akan terlaksana atau tidak azam baru ni. Juz hope dipermudahkan dan diberi kesempatan oleh-Nya. Perubahan merupakan sesuatu yg sukar untuk dilaksanakan bagi hamba Allah yg bernama SITI NURHIDAYAH BT KASMURI ni.

     Emosional sentiasa mengatasi rasional. Bila da terjadi situasi ni, tindakan yg diambil mulalah mendatangkan kesan yg negatif  xkira la pd diri sendiri atau org len. Tapi kadang2 ada juga kebaikan yg Allah berikan pada dayun bila bersikap begini. Sifat degil, keras kepala tu sangat susah dayun nak kikis, tapi dayun yakin benda ni boleh diatasi, diubat lg..huhu. Sekeras-keras batu pun bleh terhakis gak lama2 kalo air asyik dok menghempap dia kan?



Sempena tahun baru ni [1431 HIJRAH], dayun berharap agar dapat belajar dgn lebih baik, dapat result yg lebih OK dari sebelum2 ni, hope dayun dan famili dimurahkan rezeki dan kebahagiaan serta kesefahaman sentiasa menjadi milik kami sekeluarga, selamanya.. hope semua org yg dayun sayangi dan mereka yg menyayangi diri ini sentiasa dimurahkan rezeki, diberi nikmat sihat, dipermudahkan segala urusan, dan dapat melaksanakan azam dan mencapai impian masing2.Dan harapnya azam dayun taun ni dapat direalisasikan...amin!

p/s: skema cket entri kali ni...huhu

Monday, December 14, 2009

kesahku pasal tOp4!

nak dijadikan cite,
dayun suh la abah top4kn dayun
then abah kol gtaw dia da top4 kn
tunggu punya tunggu
xde kredit masuk pn
msg popular EASYRELOAD tu pn
xmuncul2...
abah kol nk komfemkan top4 tu
dayun gtaw je la xdapat2 pn
rupa2nya..
abg kt kdai top4 tu clap taip no
clap sent la ni
dayun punya no kepalanya 019
abg tu p sent 014
rugi abah rm10..
tp abah tetap top4kn dayun
[huhu..i like]
tenkiu abah, len hari
leh mintak lg kan..blehkn2 :]

FYI: dapat je kredit trus kol S.O XY..huhu
               ku merindu...blablabla

Tuesday, December 8, 2009

betul kew ni?


pg smalam [7 dec 2009] kuar p pasar sena. sajo lamo xjale2 derak2 kat pasar sena. mujo g ngan moto jale jem molek. xde la susoh ngat nk cari parking. banyok mugo gak jual kt pasar sena tu. kain pasang pn comel2. panda ore jo nego tu promote kain awok dio suh kito beli. baju2 ore pompue pn come2 gak, pena mata dayun nk pilih yg mano se...huhu :] dlm 2 jam gak dop meround pasar sena, tp xtrase pun masa yg berlalu. alih2 camne ntah dayun terpandang satu baju ni n segho nk beli.MyEm0.Com without pk panjang..cehh, dayun pun beli la baju tu. ni ler baju yg dayun beli tu ^_^

Saturday, December 5, 2009

da difference between...

somebody u luv & somebody u like

In front of da person u love, ur heart beats faster
but In front of da person u like, u get hepi

In front of da person u luv, winter seems like spring
but In front of da person u like, winter is juz a beautiful winter

If u look into da eyes of da one u luv, u blush
but If u look into da eyes of da one u like, u smile

Friday, December 4, 2009

haluluya...


Bismillahirrahmanirrahim...amik berkat
p/s: title xde kaitan ngn entri ni

mama maseh setia
mengadap komputer 2,3 hari ni
kalo boleh 24 hours yg dia ada
nk bersama komputer dia tu
jenjenjen
bukan sebab dh ter 'addict'
ngn fb, games or any websites
tp ngah mengerah tenaga
tuk ciapkan THESIS dia
esok due date..da kena submit tomorrow
dayun pun turut menyumbang
mengolah data thesis
kn dayun amik SPSS sem ni
aplikasi la komonnya..huhu
my mum skrunk sambung blaja
degree same wif me
dulu2 juz amik diploma kt maktab perguruan
hope dia dapat ciapkan thesis tu
 kalo ikut ak
time2 last ni ler idea datang mencurah2
*dayun kn suka wat keja last minute..kui3
 so..
sementara my mum nk ciapkan kejanya
dayun kena la ganti tempat mama
ma[s]ak
ja[g]a si ha[k]im
n
dll seangkatan ngn keja suri rumah!

Wednesday, December 2, 2009

wedding ceremOny

da lama x update blog ni
diz week bz cket
abg sepupu kawen..a
sO ak kena la bantu2 cket
jd jOkalut...hahaha
malas nk tulis panjang
kOrang tgk je la pic ni

29 december 2009

30 december 2009



01 december 2009

pic yg len leh tgk kt fb nnt
salam
~ end ~