Posts

Showing posts from December, 2009

bila nk ok..damn!

bila la nk ok sistem ums ni
asyik down, bermasalah je
bila ntah leh tgk result
setiap sem face da same problems
oldo ak dapat rasa result x brape ok
tp nk jgk tgk...ishk3!
bila nk ok...damn!
p/s: sabaq dayun, ada hikmah kot [ayat sdak ati!]




jOm berpantun

Diz pantun actually i got from my fb inbox. my super senior masa kt MRSM KUALA KRAI dulu yg bagi. bila dayun baca pantun ni tergelak sorang2. so i want to share wif u all.. let read n enjoy diz pantun :]


Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Kenapa kau nak jolok pakai galah
Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar .

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Kat pasaraya tak ada hutang hutang
Kalau nak, bayar, Cash On Delivery


hOmesick...ishk3!

Image
alhamdulillah... akhirnya dayun da selamat sampai kt bumi SABAH ni. Abah anto kt LCCT kL pg td. around 12.50 pm berlepas dr kL n sampai kt ng. sabah d bawah bayu ni kol 3.20 pm, awal cket.. maybe flight tu ikut jln pintas kot..hehe! tp kn dayun sdey ni, td kt epot adik laki dayun si buyi tu ikut skali. start dr odw nk p epot sampai la dayun nk masuk kt boarding gate tu, dia xpuas2 peluk dayun, cium pipi dayun kiri kanan, tanya bila dayun nak balik la, pastu ada satu ayat ni yg buat dayun rasa sdey masa tu,bunyinya lebih kureng camni la:

"rinduu...along, sayang along" [sambil cium pipi ak n peluk ak..ishk3]



ini la si buyi...huhu
last2, abah yg pegang amik dia dari dayun. da dia xnk lepas2 dayun.. kesian plop tgk dia td. n now dayun sgt2 windu adik dayun yg sorang ni, homesick gila... dia manja cket ngn dayun. lgpun dia berbeja 4 taun ngn adik dia si hakim. so banyak masa yg dayun abeskan ngn dia. dayun selalu bawa dia p bandar, bila balik dayun mesti belikan sesuatu untuk dia..…

Salam Tahun Baru 1431 HIJRAH

Image
satu muharam detik permulaan
perkiraan tahun islam hijrah
perpindahan nabi & umat islam
dari kota Mekah ke kota Madinah
blablabla... :)

" Sesungguhnya sah atau tidak sesuatu amalan itu bergantung pada NIAT. Dan setiap sesuatu pekerjaan itu apa yang DINIATKAN. Maka barangsiapa yang BERHIJRAH semata-mata kerana taat kepada Allah dan Rasulnya, maka HIJRAHNYA itu diterima oleh Allah dan Rasulnya..."
( Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim )

Tahun baru dgn azam baru... tapi belum tentu akan terlaksana atau tidak azam baru ni. Juz hope dipermudahkan dan diberi kesempatan oleh-Nya. Perubahan merupakan sesuatu yg sukar untuk dilaksanakan bagi hamba Allah yg bernama SITI NURHIDAYAH BT KASMURI ni.

     Emosional sentiasa mengatasi rasional. Bila da terjadi situasi ni, tindakan yg diambil mulalah mendatangkan kesan yg negatif  xkira la pd diri sendiri atau org len. Tapi kadang2 ada juga kebaikan yg Allah berikan pada dayun bila bersikap begini. Sifat degil, keras kepala tu sangat susah dayun …

kesahku pasal tOp4!

nak dijadikan cite,
dayun suh la abah top4kn dayun
then abah kol gtaw dia da top4 kn
tunggu punya tunggu
xde kredit masuk pn
msg popular EASYRELOAD tu pn
xmuncul2...
abah kol nk komfemkan top4 tu
dayun gtaw je la xdapat2 pn
rupa2nya..
abg kt kdai top4 tu clap taip no
clap sent la ni
dayun punya no kepalanya 019
abg tu p sent 014
rugi abah rm10..
tp abah tetap top4kn dayun
[huhu..i like]
tenkiu abah, len hari
leh mintak lg kan..blehkn2 :]

FYI: dapat je kredit trus kol S.O XY..huhu
               ku merindu...blablabla

betul kew ni?

Image
pg smalam [7 dec 2009] kuar p pasar sena. sajo lamo xjale2 derak2 kat pasar sena. mujo g ngan moto jale jem molek. xde la susoh ngat nk cari parking. banyok mugo gak jual kt pasar sena tu. kain pasang pn comel2. panda ore jo nego tu promote kain awok dio suh kito beli. baju2 ore pompue pn come2 gak, pena mata dayun nk pilih yg mano se...huhu :] dlm 2 jam gak dop meround pasar sena, tp xtrase pun masa yg berlalu. alih2 camne ntah dayun terpandang satu baju ni n segho nk beli. without pk panjang..cehh, dayun pun beli la baju tu. ni ler baju yg dayun beli tu ^_^

da difference between...

Image
somebody u luv & somebody u like
In front of da person u love, ur heart beats faster but In front of da person u like, u get hepi
In front of da person u luv, winter seems like spring but In front of da person u like, winter is juz a beautiful winter
If u look into da eyes of da one u luv, u blush but If u look into da eyes of da one u like, u smile

haluluya...

Bismillahirrahmanirrahim...amik berkat
p/s: title xde kaitan ngn entri ni

mama maseh setia
mengadap komputer 2,3 hari ni
kalo boleh 24 hours yg dia ada
nk bersama komputer dia tu
jenjenjen
bukan sebab dh ter 'addict'
ngn fb, games or any websites
tp ngah mengerah tenaga
tuk ciapkan THESIS dia
esok due date..da kena submit tomorrow
dayun pun turut menyumbang
mengolah data thesis
kn dayun amik SPSS sem ni
aplikasi la komonnya..huhu
my mum skrunk sambung blaja
degree same wif me
dulu2 juz amik diploma kt maktab perguruan
hope dia dapat ciapkan thesis tu
 kalo ikut ak
time2 last ni ler idea datang mencurah2
*dayun kn suka wat keja last minute..kui3
 so..
sementara my mum nk ciapkan kejanya
dayun kena la ganti tempat mama
ma[s]ak
ja[g]a si ha[k]im
n
dll seangkatan ngn keja suri rumah!

wedding ceremOny

Image
da lama x update blog ni diz week bz cket abg sepupu kawen..a sO ak kena la bantu2 cket jd jOkalut...hahaha malas nk tulis panjang kOrang tgk je la pic ni
29 december 2009
30 december 2009


01 december 2009
pic yg len leh tgk kt fb nnt salam ~ end ~