Wednesday, February 24, 2010

flashback!


baru beberapa hari berlalu mid sem break, banyakmenda dayun wat time cuti tu. selain p kundasang for kembara ilmiah tu, sempat gak kuar berjoli menghabiskan duit ptptn kt KK, pastu p kundasang lg n macam2 lg ler. nak dijadikan cite, punya la banyak esaimen tapi satu pun dayun x buat... tido,MyEm0.Com bangun tido mengadap laptop, makan nengok movie, nonton tv [ cite james bond ] kira semua yg dayun wat takde kaitan ngan esaimen yg x siap2 tu [ tp skrunk odw wat la..huhu].

cuti tu dapat bajet gak sebab dayun ngn ouzmate masak sendiri, huhu..langkah pertama nk jadi suri rumah..hahaha. seronok masak2 ni. bila da banyak kepala, masing2 ada cara sendiri nak siapkan satu2 makanan tu.. nk masak punya la bising macam jual ikan plop!

sabahan 1: "kitaorg masak apa2 pun mesti letak ajinamoto la, ndak bleh ndak letak"
sabahan 2: "ak ndak makan bawang, ndak payah letak la banyak2.."
kelantanese 1: "mano buleh dok letok bawe, lagi banyok lagi sedak la.."


ini la hasilnya IRON CHEF..hahaha
> ni tom yam..sebab kubis bunga mahal sangat, ganti ngn  sawi..bajet2 <
> chef 1: dayun chef2: nuriq_roGon <

> sup ayam ni dr lunch sampai dinner kitaorg makan
> chef 1: izyan chef 2: kuru' pemerhati: dayun <

> lepas makan semua malas nk kemas <







..14.02.2010..
jgn salah faham, i xcelebrate valentine's day k! actually, dayun da berumur 21 TAHUN... dayun xde la ingat nak celebrate kew ape, tp kwn2 yg baik ni celebrate besday dayun.


MyEm0.Com
" tenkiu harun, zura, wan n my bf  mR. nurUddin. susah2 jew celebrate besday dayun, belikan kek secrect recipe lg tu, mahal tu.. menbazir jew " padahal dalam hati suka gila...hahaha. lg yang menambahsuka dan gila tu, i got some gifts from my beloved frenzs n ouzmate. gumbira suda lama x dapat hadiah besday ni :]



umur da bertambah, dayun semakin tua la maksudnya..yg paling perlu di ingat makin dekat dengan mati. xsemestinya tggu tua baru ajal tu datang menjemput kita kan, entah esok, entah lusa.. dayun cuma dapat berdoa semoga dipanjangkan umur dan kalo boleh biarla dayun dapat bantu ma ngan abah and balas jasa mereka lu.. amin!

so long farewell, i need to say goOdbye..
assalamualaikum w.b.t

3 comments:

fadilah said...

sedak nye dio masok.. pos la phg ckit...

http://aifadilah89.blogspot.com/

QZ / KZT said...

salam jenguk sulung..buh la shoutbox deh, senang nak komen2

da[Y]un said...

FADILAH : mai la cni, kn ak pos basi plop.. putih mata mg nnt..huhu

QZ : tengok la kalo rajin letok ler..hehe

p/s: ur comments r highly appreciate!