Wednesday, April 21, 2010

Badanku Separuh Formal...


Dari jauh i dah nampak dah 2 mamat ni tercegak kat pintu tu
berdiri kat situ ngan penuh gaya, bajet hensem.. tengok kutuk orang pulak
i cek kiri kanan atas bawah
ok! beres... mesti mamat 2 orang ni tak tegur i punya 
mesti diorang akan biarkan i berlalu bebas tanpa gangguan
depan diorang nanti...
dan
i teruskan berjalan menghampiri pintu dekat diorang berdiri tu
and melimpas ( melintas ) dengan penuh keayuan
tanpa memikirkan masa depan..hahaha
tetiba ...

Lelaki 1: miss! miss! 
dayun : yea saya, kenapa?
Lelaki 1: miss sepatutnya ndak boleh masuk ni, hari ini kan hari formal tapi miss pkai jeans
dayun : eh, tak boleh ke? ingatkan boleh je pakai jeans asal baju formal. 
( i lihat balik pakaian i )
Lelaki 1 : eish,..kalo suda pakai jeans tidak formal suda tu. sepatutnya
walaupun ni minggu exam kamu ndak boleh tidak ikut peraturan berpakaian
ke library..
dayun : oo..saya ingat...( belum habis i cakap dia dah potong )
Lelaki 1: tapi tadi suda ramai yang pakai jeans masuk, so saya kasi lepas
 la kamu ni, tapi lain kali jangan buat lagi, sebab kami pun belum link 
dengan pentadbiran lagi ni, belum bagi kuatkuasa betul2
ingat ya, lain kali ikut peraturan berpakaian...
dayun : oh..k, mekasih yea bang! ( berlalu pergi )

ouch..tak pasal2 kena tazkirah pendek ngan abang library tu
rajin la pulak dia jaga pintu hari ni...
ingat kan pakai blouse labuh tu da lepas, da formal da tu
 rupanya tersekat jugak kat jeans ni
 beringat la ko dayun HALF FORMAL ni tak lepas k!

ini la baju dayun pakai tadi..
( ngah bershopping barang dapur ngan k.nuyu :p)


2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Wah ustazah pakai Jeans... hm.. Ustazah ni stylo juga ya.. igtkan tau pakai baju kurung ngan jubah ja...

da[Y]un said...

faiz, dulu tok guru ada cakap, mana ada hadis yg larang pakai jeans.huhu.

♫ singgah sat..