Monday, April 5, 2010

classical elegant, masquerade night, mix and match..apa tu?


current mode: ngantuk ni

dayun baru jew lepas blogwalking, 
tapi xsemua sempat jenguk
yg sempat jenguk pun kejap jew
klik nuff korang and blah
tp melekat lama gak kt entri yg
menarik, tertarik mmg nk baca ler..huhu

diNneR! diNnEr! dinNer!

Skrunk ni musim dinner mungkin..tgk title post ni pun mesti korang dah leh agak tentang apa kn?  apa lagi kalo bukan tema dinner. asal buka mukabuku jew, semua upload pic dinner diorang. time ni semua mula bergaya sakan, dressing bagai nk rak, touch-up ngalahkan artis leh terus wat kawin. dayun suka wei tengok gelagak budak2 ni bersiap b4 p dinner, dayun tgk jew ler sbb x pernah ikut mana2 dinner pun...bukan apa malas nk cari pakaian yg sesuai... semua menda dayun ni malas kn?

Cakap pasal dinner ni, ada sedikit komentar yg dayun nak lontarkan kat sini... first, dayun nak bagi taw x salah pun kita join dinner, lagi pun leh mengeratkan lagi hubungan ngan kengkawan kn cuma dayun kurang selesa bila dengar cakap2 orang yg kurang sedap di dengar di telinga dayun ni. kesahnya begini...

suasana : gege-riuh tunggu lecturer datang
location: lecture room
kawan 1( non-muslim) : gambar dinner ya tengok!
kawan 2( muslim ) : tengokla
kawan 1 : eh, betul kew ni si R, freehair ni?
kawan 2 : yup, dia la tu, dia buat persembahan masa tu..
kawan1 : ooo..jadi kalo p dinner semua buka ler, kalo datang kelas tutup la? begitu ka?

Dari jauh terdengar perbualan tu buat dayun rasa malu.. bukan apa, walaupun menda tu ditujukan kepada si R, tapi ak sebagai rakan seagama dengan dia mcm rasa tempias la jugak dari apa yg kawan 1 cakap tu, da ler yg bagitau tu non kan. dayun tertanya2 samada si R x kan x fikir dulu b4 dia  mem'buka' apa yg x patut di buka, berdressing begitu, berbeza dengan perwatakannya yg biasa dayun tengok di kampus. dayun fes tengok pic tu pun terkezut la gak!

Dayun x pasti ler sama ada memang di luar kampus si R ni begitu gak.. apa yg dayun cuba nak lontarkan kt cni ialah berdinner2 jugak, berdressing2 jugak, tapi pandai ler jaga apa yang patut, cover apa yg perlu supaya nanti org x judge kita yg bukan2...bukan niat untuk mengaibkan sesiapa, dayun pun bukan ler baik perfect sangat, juz sebagai pengajaran dan peringatan kpd diri dayun sendiri terutamanya n anda semua. apa yg dayun bebelkan ni kalo yg baik amik la, yg buruk buang l jauh2 k..

b4 end diz entri dayun letak beberapa pic dinner kat kampus dayun..wallahua'lam!


Dinner MAGRA theme: CLASSICAL ELEGANT


Dinner a COURSE theme: MASQUERADE NIGHT


Dinner COLLEGE theme: MIX AND MATCH

sudah! sudah! the end...


No comments: