Posts

Showing posts from May, 2010

cerita tentang aku dan cooking academy part 1...

Image
Memasak! erm..percaya tak kalau dayun cakap dari kecil lagi dayun tau masak. korang pun tentu pandai masak kan? kan? kan? ala..takkan tak biasa main masak-masak masa kecil dulu. habis semua pinggan mangkuk, periuk belanga kat dapur kena angkut p men pondok-pondok sambil main masak-masak. sekarang percaya sudah dari kecil i dah tau masak? huhu... tapi itu dulu, sekarang dah besar kena belajar masak betul-betul la. tak tahu takpe yang penting kita ada usaha nak belajar kan. ceh wah..azam nak masuk bulan baru 
Sebenarnya, memandangkan sekarang cuti kan daripada tak buat apa-apa, dayun try-try la joincookingacademy. pengetua kat sekolah tu pompuan baik sangat. name dia Ms. Carmen Paccio, omputih oii, pompuan. sebenarnya ada 5 silibus yang dayun kena ikut, tapi wat masa sekarang baru belajar buat appetizer [ makanan pembuka selera ]. Ms. Carmen la cikgunya. dayun belajar buat sushi, karipap, byk lagi la... exam pun baru je amik. Alhamdulillah lulus jadi boleh sambung belajar silibus baru, b…

orang kuning dipijak monster biru

Salam senyum pagi khamis...
Pejam celik pejam celik kat seminggu dah dayun tak update blog. bukan tak ada cerita yang nak dikongsi, bukan sebab takde perkara yang nak dibebelkan tapi ini semua salah orang kuning ngan monster biru. Bila dayun dah balik dah sampai kampung dua-dua makhluk ni dah tak pandai nak berbaik-baik. Dua-dua dah besar kepala, masing-masing nak pertahankan kehebatan dan kekuasaan diorang kononnya. Yang jadi mangsanya dayun la...
You all see, kata 1 Malaysia tapi tindas sana sini... i know this is your territory monster biru tapi tak boleh ke simpati sikit ngan orang kuning. Kalau tak nak simpati ngan orang kuning pun at least tolak ansur la ngan dayun. Banyak kerja yang tertangguh sebab orang kuning pun dah tak larat nak compete ngan kau monster biru. Orang kuning ni pun satu, dah tahu monster biru ni da kuasai tempat ni pandai-pandai  la kau upgradekan diri kau tu, baru la aku tak fed up ngan kau. Ini tak hari-hari dayun terpaksa membazir masa layan karenah kau yang…

lapan pastu lapan lagi...

Image
cari yang ke lapan k! kenapa mesti lapan, tak boleh ke nombor lain..huhu. ok, dayun sudah follow instruction kat bawah ni: cari folder ke lapan dalam folder pic anda erm...so yang ke lapan ialah local disk D/dayun pic/froggie, meow2 n wall e then, click yang ke lapan lagi : image015 your next rule is to describe about this image this is the pic :)

ok...sebenarnya dayun kena describe pasal pic yang ke lapan dalam album yang ke lapan of my folder picture. kalo korang tengok, tilik, tatap pic ni..patung tu rupa katak kan? sebelum tu nak gtaw ini ialah tag dari miss eyda. actually nama dia frOggie. dayun da bela dia dua tahun sudah. mahal ni dayun beli dulu, beli kat tUne 1Borneo RM3.90, mahal kan? :p. tak tau la kenapa dayun suka ngan froggie ni...kalau jumpa menda2 yang rupa sama ngan si froggie, dayun mesti beli [ tu pun kalau cukup bajet la ]
dayun gantung froggie kat meja study. kalau wat balik rumah dah tentu jadi bola kena sepak ngan adik hakim..huhu. time blaja especially bab menghafal, da…

.: rezeki pagi..dapat award lagi :.

Image
hai everyone..morning sickness oppss! nope..morning glory eish, good morning mey....huhu my glory today coz tak tido lepas subuh hoyeeaaa :)
pagi ni dayun sedikit angin ngan makhluk Allah ni. i da bangun awal, penuh ceria nikmat pagi... ingat kan nak gak menghirup-sedut udara segar pagi2 ni, sekali buka pintu masyaallah....berselerak selipar kasut kat depan rumah. ni komfem  'dia ' yang kasi terabur, hamburkan selipar kasut ni. tak cukup 'dia' buat susun atur selipar kasut tu haa bagi lagi present free..perfume free harum semerbak! hai si mandy ibu kucing yang comel n the babies... 

dayun da bagi makan, jangan la ko buat macam ni. kesian kat dayun pagi2 da jadi cleaner, cleaner kat ofis pun lum masuk kerja lagi tau... naseb baek korang comel kalau tak dayun da bagi ngan pakcik panjang ( pak guard kolej, dia suka kucing ) awal2 lagi tau...
but this award from miss geera johari bagi sejuk hati dayun... thanx miss geera

da bersih da, selipar da taruk kat rak kat dalam umah semua.…

catatan a.K.u yang bosan...

Image
aku booosaaannn...jadi maybe akan ada bahasa yang kurang sedap didengar akan keluar..maaf :)
3 MEI 2010
Separation process punya exam ntah apa2... satu calculation pun takde... seharian aku belajaar kira2  ( aku sedar aku tak pandai math jadi aku perlu praktis )  kan bagus kalau awal2 lagi gtaw takde kira2

oleh kerana sudah komfem PART B tu aku loss 30 Marksso...petang tu terus serbu panggung tengok ThE LoSEr ( padahal orang lain sibuk nonton iRoN mAn- IP mAn ) aku punya suka la...duit aku best cerita ni... aku bagi 4 stars k! 

4 MEI 2010
Hari yang bosan lagi...aku bangun agak awal, jam 8 pg awal la tu bagi orang yang da abes exam ( apa la anak dara bangun lambat ni..eish ). Ingatkan pakcik yang nak pasang kipas baru tu datang pagi tu, itu yang awal aku bangun. Sekali batang hidung dia pun x nampak, apa lagi nak nampak dia punya 'pRadO' tu. Nasib baik aku tak membazir masa menunggu gitu aje, sempat gak aku packing sikit. Nak online, tengok movie pun laptop aku buat hal plak...kena tahan kt…

i'll never let u go but i done it...

Image
1 mEi 2010
shArE sOmE LovE Baby I love you and i'll never let you go But if I have to boy I think that you should know All the love we made can never be erased And I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go But if I have to boy I think that you should know The love we made can never be erased And I promise you that you will never be replaced
I love you yes I do I'll be with you as long as you want me to Until the end of time
From the day I met you I knew we'd be together And now I know I wanna be with you forever I wanna marry you and I wanna have your kids Thinking never compare to the feeling of your kisses
I can say I'm truly happy to this day You make me thank God that I live my life every day There's never been a doubt in my mind that I'd regret Ever having you by my side. But if the day comes that I have to let you go I think there's something I should probably let you know,
Enjoyed everyday that I spent with you and I won…