Tuesday, May 11, 2010

lapan pastu lapan lagi...


cari yang ke lapan k!
kenapa mesti lapan, tak boleh ke nombor lain..huhu. ok, dayun sudah follow instruction kat bawah ni:
cari folder ke lapan dalam folder pic anda
erm...so yang ke lapan ialah
local disk D/dayun pic/froggie, meow2 n wall e
then, click yang ke lapan lagi : image015
your next rule is to describe about this image
this is the pic :)


ok...sebenarnya dayun kena describe pasal pic yang ke lapan dalam album yang ke lapan of my folder picture. kalo korang tengok, tilik, tatap pic ni..patung tu rupa katak kan? sebelum tu nak gtaw ini ialah tag dari miss eyda. actually nama dia frOggie. dayun da bela dia dua tahun sudah. mahal ni dayun beli dulu, beli kat tUne 1Borneo RM3.90, mahal kan? :p. tak tau la kenapa dayun suka ngan froggie ni...kalau jumpa menda2 yang rupa sama ngan si froggie, dayun mesti beli [ tu pun kalau cukup bajet la ]

dayun gantung froggie kat meja study. kalau wat balik rumah dah tentu jadi bola kena sepak ngan adik hakim..huhu. time blaja especially bab menghafal, dayun akan cerita semua kat dia..cam bagi lecture kat froggie pulak. sebab dia selalu tersenyum jadi dayun anggap dia faham apa yang dayun sampaikan.hehe.. :) tangan dia halus, kurus, kecik jadi kena hati2 cket bila pegang. kalo tarik je lengan dia dengan kuat komfem putus, kudung la si froggie ni nanti. erm..dayun rasa tu je kot. kalo sambung lagi leh wat cerpen takpun karangan autobiografi tentang si froggie ni..ahak3.

last rule of this tag, dayun kena challenge 8 blogger yang len. siapakah tu?



5 comments:

EyanMeyz said...

yeah! trcalon lah!! hahaha epynya =D

da[Y]un said...

EyanMeyz: huhu..jgn lupa jawab tag tu, nnt dayun baca k!

Nurulhana Bunga Nordin said...

hahahah gmbr2 dlm laptop aku tkder folder la dayah :P

::FAIZ FARISH:: said...

maaf Ustazah, agak Bz... lama tak singah

fadilah said...

challege pe ni lak dayun??