Tuesday, July 6, 2010

Calon Raksasa tuk Next Ultraman Series...





Raksasa : Dunia ini bakal aku musnahkan...hahaha

Ultraman : Jangan kau berangan di waktu hampir 1/3 malam ni. Tak mungkin kau

Raksasa : Jangan kau pandang rendah pada aku..baik kau bersedia untuk mati....

Ultraman : Kalau setakat kau aku tak heran. sekelip mata mampu aku musnahkan. Kau tak mampu menakluk bumi ini

Raksasa : Kenapa kau rasa aku tak mampu?

Dayun : ( watak aku tiba2 muncul dlm cerita ni )... sebab kau tu kecil, saiz ko besar2 ibu jari aku je. ada hati nak jadi raksasa. fizikal kau ada la gak iras2 raksasa. perghh!


+
+
+
+
+


Ni bukan skrip untuk next cerita ultraman, ini adalah lakonan semata-mata. sebenarnya, aku nak tau identiti sebenar makhluk ni. spesiesnya apa, nama, habitat sebenar... lebih kurang profail makhluk ni la. setiap kali aku siang ikan especially ikan laut la, mesti jumpa menda alah ni. kebetulan tadi ada anset nokia 5200 adik aku kat sebelah, so apa lagi terus snap la. sekali tengok ada gak iras2 lipas, tapi xde sayap. kat bawah ni bahagian bawah makhluk ni...


Yang peliknya, menda ni tak hancur lumat dok dalam perut ikan tu. molek cam cukup sifat je. Tak tau la kot2 masa ikan tu kena tangkap nagn abg nelayan dia baru lepas lunch ke, so tak sempat nak terdigest haiwan kecik ni. Bila tanya abah, dia bilang maybe haiwan kecik ni dari umpan pemancing. bila dengar statement abah tu, aku start wat teori baru, maybe haiwan kecik ni dok kat darat dalam tanah kot. pastu pemancing2 guna kaum kerabat diorang sebagai umpan. ada gak logiknya...erm

logik2 tak logik, i want to know more about this species. u know? would u like to share with me? hehe..


p/s : jangan biarkan diri aku diselubungi misteri haiwan kecik ni...huahuahua :)





2 comments:

ZACK ENTRY said...

pe bende tu??





ZACK ENTRY

da[Y]un said...

ahak! dayun pun tengah mencari la ni, nak tau gak apa menda ni. dayun jumpa dlm perut ikan. selalu ada time siang ikan...