Monday, August 30, 2010

He is a marine guy...


[...bahasa rojak ni...]

You can keep you're Army khaki,
You can keep your Navy blue,
I have the world's best Fighting man to introduce to you.
[world ke? gagaga]

His uniform is different,
the best you've ever seen,
He look gorgeous in it,
This is about the marine guy i want to introduce ni [huhu]

He was born at Kuantan Pahang,
the place where he start his journey,
the youngest son in the family
[anak bongsu ni],
an open minded guy n not manja2 la
not like other youngest son yang i kenal belom2 ni.

He gets up every morning,
before the rising sun
 [betul jam 5,6 pagi dah bangun]
He'll done all the tasks 
before the day is done.

*
*
*

Mesti korang semua tertanya-tanya kat mana dayun kenal mamat ni kan?Adala..mana leh gtaw...huhu :) Baru jak kenal pun. Entri ni ditulis khas untuk dia coz esok dia akan wat persembahan tuk Sambutan Kemerdekaan Malaysia ke-53 kat Bukit Jalil tu.




Everyday when he calling me, dia mesti cakap, "penat argh!", itu la ini la. Mana taknya pagi, petang, kadang2 malam pun diorang praktis tuk performance esok. Bulan puasa lagi ni, memang dugaan btol. Sabar yea kawan:)



Tapi yang dayun perasan dalam dia dok membebel penat, mengeluh kadang2, dia sebenarnya sedar akan tanggungjawab dia. Dia selalu cakap ayat ni, "nak wat macam mana..sedia berkorban demi negara". Semangat patriotisme tinggi ni...Dalam tempoh dayun kenal dia, dia ok je, tak banyak karenah, pendengar yang baik, n yang paling dayun suka dia tahu n faham la bahasa kelantan, so tak perlu la i berbahasa melayu standard sepanjang masa..i like!



Kata orang berkawan biar beribu kan. Seronok kawan ngan dia, tapi kadang2 rasa segan, ntahla..huhu. Apa2 je la..janji bahagia. To my marine friends: Good Luck for your performance tomorrow k..do your best la bro. :p


> ni la dak maritim tu..mR.aare <




SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA KE-53


4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat hari Merdeka

da[Y]un said...

merdeka! merdeka! merdeka.........
merdeka!(sampai 53x)

NUNU EERA said...

salam merdeka.. utk c bju puteh upenye..;0

da[Y]un said...

nunu eera: huhu...lebih kureng begitu la :p