Tuesday, November 30, 2010

Tag Tertunggak 1- Buruk baik 25


Hari ini adalah hari membayar tag tertunggak, bukan tax tertunggak k..huhu. 
Orang dah tag kena la selesaikan nanti kecil hati pulak diaorang, 
lagipun ini menunjukkan kami rakan blogger saling menghargai.. :p
Ini tag dr S.I.T.I... Here we go...


1- Nama dayun yang senanya Siti Nurhidayah Binti Kasmuri. Kalau kat rumah family panggil Along, adik2 panggil Long Mek. Kawan2 panggil saya dayah dan yang rapat2 panggil dayun.

2- Puteri sulong kepada encik Kasmuri dan puan Noralili, kakak sulong kepada 9 orang adik lelaki & 1 orang adik pompuan. Juga cucu sulong kepada Tok wan & Tok ayah.

3- Dayun suka sangat makan masak gulai tempoyak ikan keli... sebab dayun suka makanan yang rasa masam2  dan pedas2.

4- Dayun tak suka makan burger dengan sos, lebih suka makan taruk mayonis je..kalo makan ayam KFC pun tak suka sangat cicah dengan sos..

5- Dayun mudah marah, tapi cepat reda. Bila dayun marah baik korang jangan cakap ngan dayun nanti tak pasal2 kena tengking. Tapi dayun cepat rasa bersalah jadi mesti nak minta maaf kalo marah  orang. Someone ada cakap pada dayun " Orang yang mudah marah ni tak kan berjaya dalam hidup" so dayun jadi takut dan cuba kawal sifat marah dayun..huhu

6- Housemate dayun cakap dayun suka sikat rambut, kejap2 sikat rambut, kejap2 sikat rambut.. and then baru dayun perasan tabiat dayun tu. huhu

7- Kurang suka pakai baju yag  terlalu ketat, singkat, senang cite baju tu atas pinggul, sebab dayun rasa segan bila orang perhati lenggang- lenggok pinggul kita bila jalan. Lagipun abah tak suka anak pompuan dia pakai gitu.. :p

8- Sangat suka tengok movies, tapi jarang p tengok kat panggung, sebabnya SINI. Suka adventure + fantasy + action movie yang tak berat2 sangat. 

9- Dayun selalu takut  nak cuba menda baru, especially bab bergaya2 ni.. nak try pakai shawl pun berkira lu..so last2 setia ngan tudung bawal je,tapi kadang2 bila datang angin nak pakai tu, pakai je.huhu

10- Tak boleh tengok drama korea sorang2 cepat bosan, kena ajak geng, ada kawan baru leh layan, feeling betul2. Maybe sebab tu la dayun tak addicted sangat ngan aktor2 korea tu.. apa tu namanya, super junior?? apa2 je la..huhu.

11- Lebih prefer dengar lagu2 rock cintan/ rock kapak_90. Kain cinta putih, adakah kau setia, bayangan gurauan tu semua antara lagu febret dayun. Lagu2 genre sekarang pun layan jugak.. tapi pilih2 la. huhu.

12- Da dapat dua2 lesen keta-motor, tapi first time belajar motor ngan adik masa tu form 3 hampir masuk parit depan rumah sebab tak tahu yang kalo gear 1 takleh terus pulas abis :p

13- Dayun rasa dayun suka warna hijau sebab kalo nak pilih apa2 barang dayun lebih prefer warna hijau dari warna lain.

14- Tak suka makan coklat macam cadbury tu, lebih suka makan coklat yang disalut menda lain cam crispy

15- Menda alah yang gegurl suka sangat ni, Teddy Bear@ bear2.. dayun tak minat, tapi kalo dapat tu amik je la. Lebih prefer dolls2 yang lain cam froggie(cumil), patrick, orang utan, penyu nak senang cite selain teddy bear la.




16- Mengemas, membersih, mencuci ---> 3M. Menda ni dengan sendirinya akan saya rajin buat tanpa perlu disuruh kalau saya tensiooooonnn! Saya akan sapu je apa yang leh disapu, kemas apa yang leh dikemas, cuci apa yang boleh dicuci. Ingat lagi masa dok asrama dulu, kalo saya tension mesti saya p cuci bilik air kat hostel sampai bersih.

17- Dari form 1 sampai sekarang jarang dok kat rumah sebab tinggal di hostel. F1 sampai F3 dapat masuk MRSM kat kelantan, then sambung kat Kuala Terengganu, pastu masuk matrix Pahang, sekarang selepas round satu pantai timur berhijrah pulak ke uMs Sabah.

18- Sangat suka minum coffe mix, tapi orang cakap tak elok selalu minum sebab bahaya caffeine tu..erm

19- Dayun tak pernah beli handset dengan duit sendiri. First time pakai handset pun abah yang bagi masa form 5, then handset yang guna sekarang pun abah yang belikan. 

20- Suka tidur meniarap macam  baby tu, kadang2 suka selimut satu badan dari kepala sampai kaki.

21- Pernah kapel sekali tapi tak lama setahun je..kenapa jap je??? erm..maybe saya gf yang tak bagus kot :p

22- Kawan2 cakap taste dayun orang tua, sebabnya SINI. Tapi dayun sebenarnya suka tengok 'mat terak'. Orang kelantan mesti tahu mat terak ni apa. Mat terak ni jejaka2 yang pakai uniform, cam askar, budak laut cam maritim dan seangkatan dengannya la but dayun tak suka ngan abang polis. Jangan tanya kenapa.

23- Tak suka kumpul  sandal, kasut, handbag banyak2.. lebih selesa besederhana dengan apa yang ada. Selalu ingat pesan sorang kawan kat dayun,"kita ni jangan ikut2 orang sangat, kalau kita ni mampu belanja rm1 je jangan kita p belanja rm2 sebab taknak orang nampak kekurangan kita. Tapi kalau ada rezeki lebih tu xsalah la". Korang fikirla sendiri maksudnya

24- Dayun ni kadang2 lembab, betul sangat, sound trouble pun banyak jugak..huhu, sampai kadang2 percaya membabi buta je apa orang cakap. Kawan2 cakap takboleh macam tu, nanti mudah kena tipu.. so, beware of that!

25- And the last walaupun ada banyak lagi kot tapi tak larat nak gali da.. dayun sorang yang susah nak buat keputusan sendiri, lebih suka ikut orang je. Sebab takut nanti orang tak suka ngan keputusan kita, Tak baguskan sebenarnya perangai macam ni kan. Tapi nak wat camne. Tapi kalo da decide satu keputusan tu pulak, nak wat apa yang kita decide je, xnak dengar orang dah. Conclusionnya, ada pro and kontranya jugak la :)


selesai sudahhh!


Sunday, November 28, 2010

Aku,kau berbeza... Aku, kau Istimewa...


LELAKI :

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya.




Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin (yg ada anak pompuan ramai kena ingat ni....pastikan anak solat, tutup aurat, etc) dan dosa anak lelaki yang belum baligh.


BERATKAN?

Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggung jawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??


Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin.


Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut. Itu sebabnya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggung (ikut kajian laa...jangan percaya sangat)


Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan. Begitulah kira-kiranya.



WANITA :

Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki. Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya. Saksinya kurang berbanding lelaki. Menerima pusaka kurang dari lelaki.




Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.


Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya. Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri. Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada pada lelaki.


Pernahkah kita lihat sebaliknya??


Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita.


Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita ?


Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan
anak-anak.


Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil).


Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita:

1. ibunya ,
2. isterinya ,
3.anak perempuannya , dan
4. saudara perempuannya.


Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini:

1. suaminya,
2. ayahnya,
3. anak lelakinya dan
4. saudara lelakinya .


Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja:

1. sembahyang 5 waktu
2. puasa di bulan Ramadhan
3. taat suaminya dan
4. menjaga kehormatannya 


Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.


MasyaALLAH.. .sayangnya ALLAH pada wanita ....


Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki , tetapi ingatlah wahai lelaki...kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi pemimpin... maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya... supaya kelak masing2 lelaki dan wanita dapat pulang mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA..


"Berpeganglah kamu sekelian dengan tali Allah dan janganlah kamu berpecah-belah, dan ingatlah nikmat Allah atas kamu, seketika kamu bermusuh-musuhan telah dipersatukanNya hati kamu semuanya, sehingga dengan segera kamu telah menjadi bersaudara dengan sebab nikmatNya.(Ali- Imran:103)


Pada hari itu (hari qiamat) manusia diberitahu akan segala yang telah dikerjakannya dan yang telah ditinggalkan. Bahkan manusia itu, anggotanya menjadi saksi terhadap dirinya sendiri, walaupun dia berperi-peri memberikan alasan untuk membela diri "


fyi: artikel ini dari seorang rakan fb, beliau berharap supaya di artikel ini
 dapat di share kepada semua...


Thursday, November 25, 2010

tAG laSt daY eXam - aNniVerSarY gIvEaWaY!


Wahai cIk daYun..memandangkan anda sudah habis exam, 
so jangan malas nak update blog ekau ni.
Sila jawab tag dari mIss eYda ni. Giveaway ni by mRs. aNa sUzANa 


♫...Selamat Ulangtahun SAYANG...


Tempek banner perkara mesti kan



Syarat-syarat nak join, baca betul2, Kalau tak nampak
pakai kanta cinta, eh! kantan pembesar...

1- Keutamaan yang jadi follower blog cIk aNa ni la,kalo takde blog
create gOogle akaun n follow la blog beliau

2- Copy n paste entri ni balik n letak la banner kat atas ni kat sidebar
blog- bagi yang takde blog leh email je kat cIk aNa

3- Tag 2 orang kawan anda... dan dengan ini cIk daYun nak tag

Mam Mek
aaJa tYnee

4- Yang dah join leh tinggalkan link kat komen bOx entri give away di
blog cIk aNa

5- Keputusan kuar : 28 Nov 2010 ( anniversary cIk aNa time ni)

6- Due date: 26 Nov 2010, 11:59 pm


Ada giveaway, adalah hadiahnya tu...jeng3x


HADIAH UTAMA : SIZE P2-M



HADIAH KEDUA : SIZE P2-M


Selamat ulangtahun yang ke____ cIk aNa. hOpe bahagia ko rasa selamanya. amin!



Wednesday, November 24, 2010

Wow! Mini Gathering for Sabahan Nuffnangers



Huh! tarik nafas dalam2..


Apa yang aku nak gtaw kat sini ialah aku sangat1000x  teruja bila je buku homepage nuffnang dan terbaca pasal gathering ni. Mini Gathering for Sabahan Nuffnangers! Bukan apa, sebab kan biasa2 gathering blogger yang GB selalu buat tu aku tak dapat attend coz time tu aku kat sabah bukan di semenanjung, so bila tahu ada gathering sabahan nuffnanger ni, excited nak p la kononnya. Bayangkan la most of sabahan bloggers berkumpul... ntah2 si perasan cute Faiz Farish pun join jugak leh jumpa dia...hahaha




But... Niat untuk pergi terbatal dek kerana:


1- Malam tu aku ada BBQ, da planning, siap barang semua dah..kan nanti kalau aku tak p kan rasa x sedap hati la pulak, da janji kan!

2- Sape nak temankan aku p nanti, most kawan2 aku da balik..mentang2la da habis exam kan.

3- Faktor ketiga ni memang tak patut, "tetiba aku rasa malu r nak p" hahaha...
td excited sangat!


Btw, bagi sabahan bloggers/ nuffnangers, kalau korang nak p ni tarikh and tempatnya:

Date : 26 November 2010 (Friday)
Time : 8.00 pm
Venue :Dream Cones, Jesselton Points, Kota Kinabalu


Kalo korang kenal or pernah tahu pasal Syah from Tehtarikmemoirs.com tu, 
dia lah antara orang yang handle gathering ni nanti. Tak rugi korang p gathering ni nanti. 
Selain dapat jumpa most of sabahan nuffnangers F2F, nuffnang maybe akan sediakan some
 t-shirt and badges tapi limited kot. 


So, selamat bergathering sabahan nuffnangers! 


Tuesday, November 23, 2010

Aku bukan kaki wayang p panggung, aku kaki wayang depan laptop sendiri. Sebenarnya aku nak website tuk download movies!


Sebelum dayun melalut ntah apa2, saya nak jerit dulu kuat2...


"SIAPA2 YANG TAHU MANA2 WEBSITE TUK DOWNLOAD MOVIES YANG BEST2- FREE- TAK BANYAK CEREWET, PLEASE DEAR... SHARE WITH ME :)" 


Sejak beberapa purnama ni dayun setia mendownload movies di website2 ni...terima kasih kepada admin yang baik hati sediakan links2 tu yea :






Saya mudah bosan, mungkin sebab tu saya kapel pun tak lama. Saya mudah bosan, mungkin sebab tu la saya tak suka jalan2 kat satu tempat lama2. Saya mudah bosan, mungkin sebab tu la saya belajar setengah jam layan movies sampai 2,3 jam. Tapi tak semua menda yang saya lakukan saya akan rasa bosan. Saya akan rasa bosan kalau layan FB lama2 dari layan movies dari pagi sampai ke petang.


Kenapa? Sebab saya suka la. Suka tengok gelagat, gaya pelakon2 tu. Kadang2 dengan memerhatikan tingkah laku mereka, saya dapat kenal diri saya... Saya jarang tengok movies di panggung kecuali memang dah gila2 nak tengok, lagipun saya suka sound effect yang cam real je bunyinya. Saya suka tengok wayang kat panggung sebab screen dia besar, tapi sebab screen dia besar jugala saya tak suka. 


Kenapa? Sebab kalau tengok movies yang ada subtitle tu macam jauh sangat jarak dia dari ayat yang kiri  nak ke kanan sambung lagi bawah, rasa cam sprinter plak kena kejar, baca cepat2 setiap perkataan yang terpampang kat screen tu..hikhikhik. Tapi kalau tengok kat laptop, skrin leh adjust kasi kecil, jadi lebih senang saya nak baca subtitle tu.Kalau nak bagi sound effect clear and bikin real jugak, saya pakai la headphone..huhuhu.



Saya yang mudah bosan di lab,lalu snap pic dgn mimik muka yang bidakkkk!


Jadi itu sahaja la untuk entri kali ni, kerana tujuan sebenarnya entri ni ditulis sebab saya nak korang yang chomel2 baek hati sekalian kongsi link2 website tuk dayun download movies..tolong ek. lagi pun cuti dah dekat ni, jadi memang banyak masa untuk saya buat kerja yang tak berapa banyak faedahnya ni..huh!


fyi: kenapa saya rasa cam gedik je bila bahasakan diri sbg 'saya'..wateva!


Monday, November 22, 2010

Win UNICEF t-shirt and mystery gifts- contest!


> Every Child is Born with Rights <


Perhatikan gambar di atas...senyuman yang mereka pamerkan amat berharga sebenarnya buat kita. Bagi saya kanak-kanak lah yang mewarnai hari-hari yang suram, membuatkan kita tersenyum sendirian di kala teringat telatah mereka yang melucukan, dan kadang kala menjadi sumber kekuatan untuk meneruskan hidup. Tapi , sejauh mana kita mampu pertahankan senyuman mereka ini...


Andai suatu hari mereka dipukul, dirotan, didera secara mental dan fizikal... andai suatu hari nanti mereka ditendang disepak tanpa rasa belas kasihan...andai mereka dibiarkan begitu tanpa pembelaan, pasti tidak akan ada lagi senyuman yang bisa mereka pamerkan, tiada lagi gelak tawa yang mewarnai kehidupan. Dan seandainya 'mereka' itu adalah darah daging kita, mungkin kita juga tidak mampu tersenyum seperti biasa.



Tak payah kita nak tunggu orang yang terdekat dengan kita menjadi mangsa baru kita nak bertindak. Seharusnya kita mulakannnya sekarang. Sebenarnya sangat mudah. Take our action today, everything depends on us!


Jom sama-sama kita sertai Kempen Get on Board by UNICEF dan mendaftar sekarang di > register < Kempen selama 2 bulan ini bertujuan menyediakan ruang untuk mendapat pengetahuan yang lebih mendalam dan menghentikan  penderaan terhadap kanak-kanak di negara kita. Kempen ini juga bertujuan memantapkan kefahaman orang ramai mengenai penderaan dan pengabaian kanak-kanak dengan menyediakan pelbagai bentuk maklumat tentang penderaan kanak-kanak.



Saya sudah..anda bila pula? Take your time..and support this campaign


Contest end 10 Dec 2010
My T-shirt choice : Women (Baby-T) - Size L

More information about contest seacrh this link  MOMBLOGGERSPLANET.COM


" Because every child in the world has one thing in common Their Rights "


Wednesday, November 17, 2010

Perut lembu jadilah air asam perut lembu!



Dalam bus/ lepas exam/ 16.11.2010

Si mat : Tak balik raya ke yah?

Cik dayun : Dop eh kito, saghi jah cuti.

Si mat : Tak leh make daging lembu la dio

Cik dayun : Saya nak make air asam perut lembu jah loni...haktu jah!

Si mat : Dio ni, perut lembu make, make benda pelik2. Sup gear box make?

Cik dayun : Sdak apo perut lembu, gear box pun make jugok sedut2 lemok dalam dia..hahaha


***


Hari ni raya korban kan..so tuk semua blogger yg beragama islam Selamat Hari Raya Aidiladha ek! Sebut pasal perut lembu, korang makan tak? walawe...sedap ni. Rugi kalau tak makan.huhu. Apa? Geli? eish buat apa nak geli..menda dah di cuci kan...nah perut lembu ni. hahaha.



[ Perut lembu yang belum dicuci lagi...fresh! ]


Kali kedua beraya di sabah, masa first year raya puasa kat sini, this year raya haji plak..huhu. Dan untuk raya haji kali ni tak dapatla cik dayun nak makan air asam perut lembu. Bestnya tu, rasa masam2 limau nipis, pedas2 lada burung (cili api) ngan daun kesom, masin2 belacan...huh! meleleh da air liur korang tu, lap weh nanti orang nampak. ngeh3 :)



 [ kalo tambah daun kesom ngan hirisan bawang lagi nampak berselera ]


Bab makan memang cepat, tapi bab nak menyental perut lembu ni, nak buang dia punya isi perut yang $%&%* tu bikin penat. Tambah2 kalo perut kitab tu nak kena belek satu2..opps! korang tahu ke perut kitab tu apa?hehe.. tapi nak senang cuci, tok wan cik dayun suh rendam ngan air kapur dulu perut tu, then baru la sental2..ganas je bunyinya. Biasa2, kalo time raya korban macam ni, ada la 2,3 orang dok bertenggek kat tepi sungai dok mencuci perut lembu... pastu kat bawah budak2 dok mandi. hikhikhik.


Kalo tak dapat beraya haji kat kampung pun..bagi la i merasa air asam perut lembu... pleaseee!!!

Tuesday, November 9, 2010

Da Awek Penjahak- KMPh 2007/08

 KISAH MULA DULU KALA BILA HATI JATUH CINTA
KU TERKENANG RAUT WAJAHMU BILA PEJAM MATA
TAWA RIANG SUKA DUKA KU TERKENANG KAU DI SANA
LAGU INI AKU GUBAH UNTUKMU OH SAYANG

HATIKU BERLAGU GUNDAH CINTAKU PADAMU BULAN
BULAN LAPAN DI KUANTAN...KUANTAN! KUANTAN!

DENGARLAH OH SAYANGKU KUCINTA KEPADAMU
CINTAKU HANYA SATU KAU PUN TAHU
JANGANLAH KAU CEMBURU INI SEKADAR LAGU
JELIKNYA OH WAJAHMU MACAM HANTU...hehe




TODAY, TETIBA JE RINDU NGAN DIORANG NI..DA AWEK PENJAHAK.
LAGI2 TADI DI TAG DI FB VIDEO AWEK TIME MATRIK DULU
JOM USHA2 DA PICS!




AWEK's OFFICIAL SITE
TAK UPDATE LAMA DAH SEMUA BZ NGAN FB



SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI KMPh 2007/2008
YANG LELAKI TU BUKAN DA AWEK K!



GENG YANG SUKA BERSENAM
PADAHAL NAK SKODENG BUDAK2 LAKI KAT LALUAN SIHAT TU
HEHE...PRANK!


  
AWEKs AT DEWAN KULIAH



BBQ TIME : SEM II 2008
ONLY AWEK PENJAHAK ALLOWED!
[ budak kecik tu anak felo k not da awek ]








HOPE KITA STILL IN CONTACT SELAMANYA
TAMBAHAN...KAMI AWEK PENJAHAK TAPI KAMI TAK JAHAT K!
LOVE YOU ALL SO MUCH!!!


p/s : bila nak wat grand gathering ni.. kata nak p pulau???


Monday, November 8, 2010

daYun! face the books not the facebook..bW through your notes note blog!


...STICKY entry...

Maaf kalo dayun tak dapat bW ke blog korang n komen2 apa yang patut! juz for a while...

 

Wish me Luck oK! luv u alL 


Al-Kisah si Pae celebrate besday...


Al kisah, ada seorang lelaki yang diberi nama Ahamd Rifa'i tapi lebih dikenali sebagai Pae dikalangan penduduk bandar. Si lelaki ni bakal celebrate besday dia yang ke sweet-manis 21 pada 8 November. Nak di jadikan cerita, dia sangatlah sedih kerana menyangkakan tiada orang yang akan celebrate besdaynya. Means, kalau takde besday party takdela hadiahnya.


Jadi, untuk menyenangkan hatinya, dia pun berhajat nak ikut satu dinner yang diadakan di sebuah ballroom berdekatan dengan apartmen beliau. Dia dah aim awal2 yang dia mesti dapatkan title Prom King malam tu supaya dia dapat jadikan crown tu sebagai hadiah besday dia yang ke-21. So, dia get ready awal2 and buat preparation....




Maka, pada hari yang dinanti-nantikan tersebut. Si Pae ni pun bergaya sakan la ngan dressing ala2 king zaman Prince of  Persia yang baru dibeli online beberapa hari lepas. Memang berubah la wajah dia malam tu, maklumlah baru buat spa, shaving dan mandi bunga. First task..acara red carpet. Dengan bangga si Pae berjalan masuk ke ballroom tersebut.




Sepanjang majlis  tersebut, si Pae menjadi perhatian mata-mata yang berada di situ. Mungkin orang ramai yang hadir tertarik melihat pakaian yang dipakai olehnya, tak kurang juga yang mengata. Tapi bagi si Pae dia tak senang duduk  bukan disebabkan mata2 yang memandangnya, tetapi nervous menantikan keputusan siapakah yang akan jadi Prom King malam tu. Akhirnya, tibalah saat yang ditunggu-tunggu oleh si Pae...




Tersentak dengan keputusan tersebut, hatinya terasa hancur ibarat diketuk-ketuk lumat dengan lesung. Lalu dia membawa diri keluar dari ballroom tersebut sambil menangis mengenangkan nasibnya. Dalam tak sedar, sebenarnya ada seekor ibu peri sedang ikut sama berjalan dengannya...




kemudiannya...




Lalu si Rifa'i pun membaca kad besday yang tak seberapa dari cIk daYun itu




Si Pae dengan perasaan gembira berlari pulang ke rumah. Babak-babak terakhir...




Berakhirlah kisah suka duka si pae di hari lahirnya....The End!



(@_@)

(>_<)

(^_^)


P/S: Komik Tak seberapa ni aku dedicate khas buat sahabat aku, BFF Pae yang celebrate besday dia hari ni. Selamat Hari Lahir manis-21. Ni jew hadiah yang mampu aku bagi :)

tenyeh sini: [1] , [2] , [3]


♫ singgah sat..