Monday, November 8, 2010

Al-Kisah si Pae celebrate besday...


Al kisah, ada seorang lelaki yang diberi nama Ahamd Rifa'i tapi lebih dikenali sebagai Pae dikalangan penduduk bandar. Si lelaki ni bakal celebrate besday dia yang ke sweet-manis 21 pada 8 November. Nak di jadikan cerita, dia sangatlah sedih kerana menyangkakan tiada orang yang akan celebrate besdaynya. Means, kalau takde besday party takdela hadiahnya.


Jadi, untuk menyenangkan hatinya, dia pun berhajat nak ikut satu dinner yang diadakan di sebuah ballroom berdekatan dengan apartmen beliau. Dia dah aim awal2 yang dia mesti dapatkan title Prom King malam tu supaya dia dapat jadikan crown tu sebagai hadiah besday dia yang ke-21. So, dia get ready awal2 and buat preparation....




Maka, pada hari yang dinanti-nantikan tersebut. Si Pae ni pun bergaya sakan la ngan dressing ala2 king zaman Prince of  Persia yang baru dibeli online beberapa hari lepas. Memang berubah la wajah dia malam tu, maklumlah baru buat spa, shaving dan mandi bunga. First task..acara red carpet. Dengan bangga si Pae berjalan masuk ke ballroom tersebut.




Sepanjang majlis  tersebut, si Pae menjadi perhatian mata-mata yang berada di situ. Mungkin orang ramai yang hadir tertarik melihat pakaian yang dipakai olehnya, tak kurang juga yang mengata. Tapi bagi si Pae dia tak senang duduk  bukan disebabkan mata2 yang memandangnya, tetapi nervous menantikan keputusan siapakah yang akan jadi Prom King malam tu. Akhirnya, tibalah saat yang ditunggu-tunggu oleh si Pae...




Tersentak dengan keputusan tersebut, hatinya terasa hancur ibarat diketuk-ketuk lumat dengan lesung. Lalu dia membawa diri keluar dari ballroom tersebut sambil menangis mengenangkan nasibnya. Dalam tak sedar, sebenarnya ada seekor ibu peri sedang ikut sama berjalan dengannya...




kemudiannya...




Lalu si Rifa'i pun membaca kad besday yang tak seberapa dari cIk daYun itu




Si Pae dengan perasaan gembira berlari pulang ke rumah. Babak-babak terakhir...




Berakhirlah kisah suka duka si pae di hari lahirnya....The End!



(@_@)

(>_<)

(^_^)


P/S: Komik Tak seberapa ni aku dedicate khas buat sahabat aku, BFF Pae yang celebrate besday dia hari ni. Selamat Hari Lahir manis-21. Ni jew hadiah yang mampu aku bagi :)

tenyeh sini: [1] , [2] , [3]


No comments:

♫ singgah sat..