Friday, January 28, 2011

Lagu tema kami hari ini ialah Fikirkan Boleh!


tak sabar nak makan semua ni.. lapar ek!

took our dinner @ 7:45 pm
tenkiu to miss ruby our supervisor  coz belanja sate..huhu

Today nasib tak berapa baik. Faezah ngan Jannah pagi-pagi experiment dah fail. Boleh pulak tetiba uncang seaweed tu terkoyak. habis semua seaweed keluar. Kesian faezah, dahla sampel dia tu nak kena treatment dulu baru leh proceed ke biosorption. Treatment tu dah la makan masa. Terpaksa la dia treat balik sargassumnya. Nangis2 dia tadi..cian dia

mengantuk ek fyda..takpe2 kejap je lagi

inilah si faezah tu..jgn nangis ek.



Si zana pulak tak habis-habis berusaha cari jalan macam mana nak buat biar semua seaweed kappaphycus tu basah semua mean fully react la. sampai siap menjahit uncang teh tu biar jadi besar. caiyok zana kalau kau berjaya aku pun boleh run sampel aku jugak. Fyda pulak nampaknya advance sikit hari ni,da dapat proceed ke stage seterusnya. tahniah! tahniah!.


zana tekun menjahit..jahit jangan tak jahit :)


Siapa la pulak gadis-gadis yang dayun sebut kat atas ni kan? soriii...lupa nak kenalkan. gadis-gadis yang i mention kat atas ni semuanya group members aku untuk final year projek. kiranya kitaorang bawah satu supervisor la. hari ni kitaorang buat OT lab k..suka-suka hati aku cakap OT. kalau tak stay sampai malam jawabnya tak siap la eksperimen kami ni. Dahla run satu sampel amik masa 3jam. sorang-sorang ada 6-12 sampel. huh! penat. 


biosorption process tengah jalan!

nampak tak uncang putih tu, mengembang macam jantung je. menda ni la yang si zana dok jahit tu

seaweed yang tengah d-treatment..hak milik faezah

apendof: dalam ni ada hasil biosorption seaweed tadi untuk di uji pakai ICP-OES

dah habis makan dah..



Sebab kami semua sedih sikit pagi siang tadi pasal eksperimen ni, jadi aku dedicate untuk diaorang lagu FIKIRKAN BOLEH via frenzyfm. muka yang dah layu-layu terus bersemangat biala dengar lagu ni. siap nyanyi lagi...huhu. Tak kira la apa yang bakal kita tempuh esok, fikirkan je kita boleh buat. jangan risau bha, grad jugak tu kita nanti ^___^


bebel lagi: maaf atas kualiti gambar yang kurang ok. biasala bha..1.3 megapx..huhu


1 comment:

AiMaN said...

TOLONG CHECK PASAL UNDIAN MENGENAI GIVEAWAY CONTEST dari ATOK DI

http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/01/undian-give-away-contest-dari-atok.html

SEKARANG

♫ singgah sat..