Monday, January 24, 2011

Nuffnang LOL! banyak yang aku tak faham



Saya tempek je cIk nuff kat blog, tapi saya masih tak kenal DIA

comel tak mr. froggie sy...ngeh3





Saya pun lupa sejak bila saya letak cIk nuff tu kat blog saya
Saya ingat lagi masa first2 letak dulu pun saya tak tahu macam mana
la bank maya ni berfungsi. yang saya tahu kalau orang kelik iklan dapat duit
saya tak berapa kisah sangat pasal DIA awal-awal dulu



tapi bila dah lama-lama saya jadi tertarik pulak dengan DIA. Ramai blogger
selalu tulis pasal metered earning la, buffered earning la,
click-per-ratio CTR,CPM la
. Saya cuba cari di site DIA, saya jumpa tapi saya tetap tak faham apa maksud semua terms ni. bengap sangat ko dayun..huhu




Tadi tengok earning..da boleh cashout, biarlah je la kat situ. Earning saya
biasa-biasa je, satu2 iklan tu tak pernah la dapat banyak pun. Tapi, tadi bila saya cek earning tuk minggu lepas, ada satu iklan tu sampai berhinggit la jugak, tapi
taklah banyak,lebih sikit drp biasa..huhu. tgk CTR 20% je,yang CTR 100% pun tak
sampai banyak tu. Sebenarnya saya pun tak faham sgt CTR tu macam mana.
Ke CTR tu takde kaitan pun ngan earning..



Tolong boleh tak, tolong explain kat dayun sikit pasal terms kat atas tu.
Kalau boleh explain tu biarlah senang faham sikit ek.. biasalah
pompuan yang menulis ni lambat tangkap bukan sikit tapi banyak owh!



tenkiu...sharing is caring 

6 comments:

muCux said...

cik dayun i pown konfius byk nie
yg i taw klik dpt duet hahahah
x penah cek pown earning ada bape
sbb blog i pown x ramai yg menyinggah :)
hihihihihi

da[Y]un said...

@muCux huhu..dayun pun keliru. ada yg cakap kelik iklan je dapat la duit.tp tetiba je ada kawan cakaptakmestiny aklik iklan, trffic masuk byk pon da dpt earning. Nak la juga faham lagu mano..hehe

::wan fadhilah:: said...

dayah, ni wat ore tahu la.. CTR tu byran wat kita trima bila ada orng klik iklan nuff kita.. BE tu wat ore pahe, iklan wat akan lekat kt blog kita utk sesuatu tmpoh. biasanya kalau nak dpt BE ni, visitor mesti kena 100++.. barulah BE tu lekat.. kalau ME tu dop thu la plak rane.. hehe. mungkin wat dr BE wat lamo doh lekat kt blog ni pah tu dpt smbutn hangat.. lebih kurang gitu la kot.. huhu..
wat dayah bleh cashout doh ko? bagus ar gitu.. wat ore dop sapa2 lgi wat sepatutnya.. huhuuhu

da[Y]un said...

@::wan fadhilah:: oo..lagu tu kew..huhu. tu la blogger2 ni dok tulis dapat BE yg kali ke berapa dh, tp ore tak pehe pun guano BE tu benar. huhu

~yup dh leh cashout 2 minggu lalu lagi, tp biar dop situ la dulu...huhu

::wan fadhilah:: said...

ooww... klu BE ada lekat, mknanya visitor dayah ni ramai la.. wahh.. bagus2. hehe..

da[Y]un said...

@::wan fadhilah:: mujo la kalo dapat BE tu gak wan eh..hahaha.

♫ singgah sat..