Thursday, January 20, 2011

Tak best la bW sini, sebab radio tu...


Assalamualaikum semua, hai apa  khabar?
Bertemankan saya dayun dJ anda hari ini...Teruskan mendengar frenzyfm, mesti gempak punya!


Perasan jadi dJ la pulak..huhu ^___^
Pernah sebelum-sebelum ni dayun ziarah blog kawan-kawan baca entri diaorang, ada la yang tulis antara sebab-sebab orang tak suka datang blog kita sebab ada widget player lagu. Lagi-lagi kalau yang player tu tak boleh kasi mute lagi la. Katanya boleh mengganggu kosentrasi mereka baca entri. Lagi-lagi kalau masa tu tengah bW semua blog yang tengah view tu ada player music...tak ke haru. 


Ada la jugak beberapa orang blogger yang pernah tegur dayun pasal radio yang dayun letak kat blog dayun ni and dayun tak kisah. Saya still tempek radio tu kat situ. Bukan apa, dayun suka  layan radio online ni. Most lagu-lagu yang dJ dia putar dan yang budak-budak ni minta kena dengan jiwa saya. Lagipun takyah la susah-susah dayun nak p buka site frenzyfm semata-mata just nak dengar lagu lainla kalau saya nak chatting.


Macam mana leh tersangkut ngan frenzyfm ni? Cer ceghite, cer ceghite...

Gini la rupanya site ni masa first-first pertemuan kami.. 

Al-kisahnya, masa tu di awal kemunculan dayun dalam arena blog ni, ceh..terziarah la blog si Eyan, Air Batu Champur. Nampak la radio online ni tertempek kat blog dia. Jadi dayun try la view dia punya site. Kagum seketika sebabnya selain dengar lagu banyak menda leh buat kat sini. Kita akan ada akaun kita sendiri, leh chatting, minta lagu, join group dan macam-macam lagila. Masa tu orang tengah gila, kemaruk layan facebook tapi dayun yang belum pun mempunyai akaun fb ketika tu dok kemaruk chatting dekat site frenzyfm ni.


Ini la chat room@ frenzyfm, tapi sekarang lain suda lepas renovate sikit hari tu :)

Tengah-tengah malam, lepas beres kerja terus terjah site frenzyfm. Buat apa lagi chatting la sampai 2,3 pagi. Antara orang terawal yang dayun kenal masa tu ialah kerabatchieko dan cha-cha. Tapi saya yang si lembab macam si gary siput si spongebob tu selalu je ketinggalan. Orang dah masuk topik baru, dayun masih merangkak2 taip mesej .huhu..


Latest layout tuk site ni..sweet kan nampak..huhu. Kredit kepada programmernya


Takkan bosan la layan frenzyfm ni, lagipun dia tak banyak iklan yang merapu-rapu. dJ-djnya pun mantop! Orang kuat frenzyfm ni si Dakmuo habaq, diaorang nak kasi bagus lagi site ni sebab ada masalah teknikal, maklumlah dengan traffic yang tinggi dua tiga menjak ni. Kalau la jadi, maknanya berubah lagi la layout site ni. Yang kat atas ni yang latest punya la ni. Erm..apa-apa je la, janji radio online ni tak tutup terus. huhu


Kalau rajin, kalau suka view la site ni k..teruskan mendengar frenzyfm, mesti gempak punya. Habis sudah saya bebel

11 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Boring....

Liya Laa said...

kakak laa gila dgn radio nie.
mentang2 la ad berukband kan.
xpyh bkk radio dh skg.
bkk laptop jer. haha

Kech Hidayah said...

sib baik boleh pause...

da[Y]un said...

faiz: aii.. boring, apa kes?

Liyalaa:oo..yeakew? apala nama akak tu. kot2 nnt terchatting ke..huhu

da[Y]un said...

Kech hidayah: itula bagusnya, kalau tak suka leh pause je ek. huhu

molmolla said...

terkejut guweeee :)
ingat radio mana lah ttbe tadi. siap tanya ank saudara kat sebelah, "bunyi apa tu weh??"

hahahaha.. rupanya dari blog..

da[Y]un said...

molmolla: hahaha..sori ya. frenzyfm tu mmg suka buat kecoh. huhu...kalo rasa terganggu tekan je butang pause tu k
~btw, tQ molmolla coz bw sini...sy gembira anda tinggalkan jejak di sini >o<

Nordin said...

wow

da[Y]un said...

wow! 4000 pound
[opps!sori teringat cerita 3 abdul plak..hehe]

Liya Laa said...

hehe. x chatting la. die dgr je biasanya .

da[Y]un said...

oic..huhu.kim salam la kak akak laa tu. >@<