Posts

Showing posts from February, 2011

Mecksiem Shop @ FB

Image
Hai...hari ni cIk dayun nak perkenalkan 
satu online shop bagi korang pompuan-pompuan,

gadis-gadis di luar sana yang memang suka pakai shawls
shawls pelik2 biasa2 semua ada la kat MecksiemShopni
huhu..senanya tolong promote kawan punya ni
ownernya ni cIk ieka namanya
jom kita ushar2 lu 










Heliza Helmi - Cuma Aku : cumilnya lagu ni...huhu

Image
cumil lagu ni. yang menyanyi  tu pun cumil..hahaha. enjoy the song. xoxo

We love banana boat..hahaha

Image
salam hujung minggu.. Semalam 19 feb 2011 hari yang penat tapi aku puas. Semalam p family day kos aku Kimia Industri kat Pulau Mamutik. Aku puas hati r sebab akhirnya aku dapat jugak main banana boat tu. hahaha..selama ni aku dop tengok je kawan2 aku main atas alasan mahal la nak kena bayar. Tapi semalam aku taknak mengecewakan hati aku yang  memang gila2 nak main banana boat ni. dan akhirnya...taraaa










Ni lagi satu group..huhu

Panggilan Jihad PRK_uMs bermula! jom kenali calon anda

Image
Assalamualaikum w.b.t Nampaknya proses penamaan calon semalam berlangsung dengan baik Dan calon yang bertanding semuanya sudah pun berjaya menempuh rapat umum yang pertama semalam. Kepada students2 uMs jom kita pakat turun ke rapat umum seterusnya seperti ketetapan berikut :



Masa/ Tarikh: 8:00 malam 18 Febuari 2011: Kolej Kediaman Indah Permai 19 Febuari 2011 : Kolej Kediaman CD 20 Febuari 2011 : Kolej Kediaman E
Tarikh buang undi : 21 Febuari 2011

Aku nak promote calon aku je untuk entri ni.. yang lain insyaallah akan menyusul...huhu...nantikan











Jentera sekalian...sama-sama kita betulkan niat.  Selamat bergerak kerja Beramal Kerana Allah  >.<

Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi". Mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?&…

tenkiu to HeartBeat untuk present yang so sweet...huhu

Image
Akhirnya sampai sudah hadiah yang saya tempah ni Tenkiu kepada heartbeat sebab terima design dayun ni Dekat dua jam juga nak design + cari gambar + edit semua Maklumlah pompuan yang design ni masih dalam proses belajar photoshop ni Meh kita lihat hasilnya pada color mug ni... wink! wink!

p/s: nset dayun kamera cap ayam, jd gambar mug yang di snap tu jadi tak clear sila abaikan..clear + chantek sebenarnya..huhu





Cantikkan alam sekitar?

Image
created and edited by bUnGa hANa nORdIn tenkiu bUnGa Location : area lab Analisis











saya nak mr.froggie yang BEEEEESAAAARRRR punya. ada yang nak bagi? haha request besday present ni..bolehla.hahaha >.<

Perutusan Tahun Baru Cina Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat!

Image
sumber : FB TGNA
Saya ingin mengucapkan kepada semua masyarakat Tionghua dengan ucapan Selamat Tahun Baru Cina yang jatuh pada 29 Safar 14323 Febuari 2011. Selamat Tahun Baru. Perayaan Tahun Baru Cina adalah satu perayaan yang penting di kalangan masyarakat Tionghua dan mengikut kalendar Cina tahun ini adalah tahun Arnab.

Arnab melambangkan kepantasan dan mesra, diharapkan boleh menjadi satu pendorong untuk masyarakat Tionghua lebih maju ke hadapan di dalam apa jua bidang,terutama dalam suasana sosioekonomi yang mencabar sekarang.

Sesungguhnya masyarakat Tionghua adalah sebahagian daripada masyarakat Malaysia telah memainkan peranan yang penting dalam membentuk dan mempengaruhi lanskap ekonomi dan politik baru di negara kita.Semoga ia selari dengan hasrat semua rakyat dan kehendak pencipta alam sejagat.

Kita satu ummah yang bersama-sama memberi sumbangan ke arah lahirnya negara Malaysia yang lebih adil dan aman serta sejahtera berteraskan nilai agama.Islam sebagai agama yang tidak mengama…

Naluri aku memang kuat menyatakan kereta ni akan mati lepas traffic light ni.

Image
Perasaan!!! yup perasaan aku masa tu semestinya takut yang amat dan semua menda yang negatif mula dok fikir. off course sekarang masih terasa walaupun dah sejam berlalu. Mana mungkin aku tak fikir bukan-bukan dahla aku drive sorang-sorang, masa tu dah 10.30 malam dah. Korang boleh agak sendiri la apa yang sorang pompuan tu akan rasa bila keta dia tiba-tiba tak jalan, dan dia sorang-sorang, lepas tu kat tepi belukar tapi masih di jalan utama..


Masalah betul bila handle kereta sewa ni. Ada ke patut budak yang sewa tadi tu bagi balik kereta dengan minyak yang memang dah nazak gila argh. Padahal masa bagi kereta tu tadi minyak tu lepas ko nak jalan sampai KK ok. Dalam hati aku memang kuat la dok kata kereta ni mesti tak sempat sampai stesyen minyak ni. Tetiba aku dah terasa kereta ni macam segan dah nak jalan. Aku cuba nak pecut tapi kereta tu gerak makin perlahan. Kan ke kalau lagi laju kita pecut, lagi cepat minyak habis???





And then, korang boleh agak la apa yang berlaku kan? Dan seperti …