Monday, February 28, 2011

Mecksiem Shop @ FB



Hai...hari ni cIk dayun nak perkenalkan 
satu online shop bagi korang pompuan-pompuan,

gadis-gadis di luar sana yang memang suka pakai shawls
shawls pelik2 biasa2 semua ada la kat MecksiemShop ni
huhu..senanya tolong promote kawan punya ni
ownernya ni cIk ieka namanya
jom kita ushar2 lu 

Majalah DARA edisi Mac : Nur Zulaikha Lameri /Owner Mecksiem Shop


cIk ieka menggayakan pashmina = RM 13 each

Model dengan shawl ombak = RM 18 each


Zebra Stripes Cotton Lycra = RM 18 each


Shawl Rozita Che Wan = RM 20 each

Inner cotton yang tebal+murah = RM 5 each

Tudung syria cotton = RM 20 each

New!!! shawl sponge = RM 20  each

" Jual! Jual! maghi pakat beli ambo jual muroh2 jah blako...harga boleh runding"

banyak lagi sebenarnya, tapi malas da dayun nak tempek
banyak-banyak. Kalau korang berminat leh tinjau site ni k!
MecksiemShop-Online



adiosssss >.<

Wednesday, February 23, 2011

Sunday, February 20, 2011

We love banana boat..hahaha



salam hujung minggu..
Semalam 19 feb 2011 hari yang penat tapi aku puas.
Semalam p family day kos aku Kimia Industri kat Pulau Mamutik.
Aku puas hati r sebab akhirnya aku dapat jugak main banana boat tu.
hahaha..selama ni aku dop tengok je kawan2 aku main atas alasan mahal
la nak kena bayar. Tapi semalam aku taknak mengecewakan hati aku yang 
memang gila2 nak main banana boat ni.
dan akhirnya...taraaa




aku da cuak masa ni sebab budak2 ni minta dijatuhkan..huhu

ok..get ready

lambai2..nak tangkop gambo ni

lambai konon..mentang2 slow lagi masa ni.huhu

hahaha...padan muka dah jatuh

mana penyelamat ni...duyung jantan ke..haha

terima kasih selamatkan kami...tembam pulak aku nampak muka aku kat situ.huhu

Ni lagi satu group..huhu


pegang! pegang kuat-kuat

Friday, February 18, 2011

Panggilan Jihad PRK_uMs bermula! jom kenali calon anda


Assalamualaikum w.b.t
Nampaknya proses penamaan calon semalam berlangsung dengan baik
Dan calon yang bertanding semuanya sudah pun berjaya menempuh rapat umum
yang pertama semalam. Kepada students2 uMs jom kita pakat turun ke rapat umum seterusnya seperti ketetapan berikut :




Masa/ Tarikh: 8:00 malam
18 Febuari 2011: Kolej Kediaman Indah Permai
19 Febuari 2011 : Kolej Kediaman CD
20 Febuari 2011 : Kolej Kediaman E

Tarikh buang undi : 21 Febuari 2011


Aku nak promote calon aku je untuk entri ni..
yang lain insyaallah akan menyusul...huhu...nantikan












Jentera sekalian...sama-sama kita betulkan niat. 
Selamat bergerak kerja
Beramal Kerana Allah  >.<


Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi". Mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?" Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui apa yangtidak kamu ketahui". (Al-Baqarah: 30)
 

Tuesday, February 15, 2011

tenkiu to HeartBeat untuk present yang so sweet...huhu


Akhirnya sampai sudah hadiah yang saya tempah ni
Tenkiu kepada heartbeat sebab terima design dayun ni
Dekat dua jam juga nak design + cari gambar + edit semua
Maklumlah pompuan yang design ni masih dalam proses belajar photoshop ni
Meh kita lihat hasilnya pada color mug ni... wink! wink!


p/s: nset dayun kamera cap ayam, jd gambar mug yang di snap tu jadi tak clear
sila abaikan..clear + chantek sebenarnya..huhu

design tuk mug cIk Nadia Fatin

taraa..abaikan pic yang tak clear tu. gambar tu terang dan clear sebenarnya pada
mug tu, tapi kamera nset dayun yang buat jadi gitu..huhu

HEPI 22nd BESDAY CIK NADIA

ni design untuk mug cIk fafau..lebih kurang ngan design cik Nadia fatin gak..huhu

inilah hasilnya... sadis betul kalo pakai kamera nset cap ayam ni..
i tau la i ni berkulit gelap...lagi gelap jadinya bila snap balik..huhu

BTW, HEPI 23rd BESDAY CIK FAFAU

pandangan atas mug

pandangan depan


Amacam..cantik tak. ..haha jeles tak tengok gambar i tertempek kat mug tu..
huhu. tapi terlupa pulak nak tulis nama cIk Fafau ngan cIk Nadia Fatin
kat mug tu.. nak mug cantik macam ni. sila tenyeh sini HEARTBEAT

besday kami dekat2..huhu. nantikan update untuk besday dayun k..>.<

Saturday, February 12, 2011

Cantikkan alam sekitar?



created and edited by bUnGa hANa nORdIn
tenkiu bUnGa
Location : area lab Analisis

oo..ni rupanya dayun tu..huhu

might be my bf...wear glasses? ko biar betul bunga

sayang nak buang gitu je..kita snap pic together-gether la..haha

ini baru betul pakwe dayun..tengok mr. froggie
 marah suda tak senyum pun. sdey2!

okla2..kita snap pic bertiga ek mr. froggie

sekali lagi budak ni nak tempek jugak gambor dia

yang ni pun nak jugak..yeala2, 2x baru cukup syarat kan?


mr.froggie: hi..sy bangga jadi profile pic fb daYun >.<


kami take care satu sama lain..huhu.jgn jelez!

saya nak mr.froggie yang BEEEEESAAAARRRR punya. ada yang nak bagi? haha
request besday present ni..bolehla.hahaha >.<

Thursday, February 3, 2011

Perutusan Tahun Baru Cina Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat!


sumber : FB TGNA

Saya ingin mengucapkan kepada semua masyarakat Tionghua dengan ucapan Selamat Tahun Baru Cina yang jatuh pada 29 Safar 14323 Febuari 2011. Selamat Tahun Baru. Perayaan Tahun Baru Cina adalah satu perayaan yang penting di kalangan masyarakat Tionghua dan mengikut kalendar Cina tahun ini adalah tahun Arnab.


Arnab melambangkan kepantasan dan mesra, diharapkan boleh menjadi satu pendorong untuk masyarakat Tionghua lebih maju ke hadapan di dalam apa jua bidang, terutama dalam suasana sosioekonomi yang mencabar sekarang.

tengok  beliau teringat tok ayah!

Sesungguhnya masyarakat Tionghua adalah sebahagian daripada masyarakat Malaysia telah memainkan peranan yang penting dalam membentuk dan mempengaruhi lanskap ekonomi dan politik baru di negara kita. Semoga ia selari dengan hasrat semua rakyat dan kehendak pencipta alam sejagat.


Kita satu ummah yang bersama-sama memberi sumbangan ke arah lahirnya negara Malaysia yang lebih adil dan aman serta sejahtera berteraskan nilai agama. Islam sebagai agama yang tidak mengamalkan diskriminasi kepada sesiapa sekalipun. Justeru Islam mendidik agar berlaku adil kepada semua bangsa.


Tidak ada kelebihan satu bangsa ke atas satu bangsa yang lain, melainkan dengan takwa kepada Allah.


Saya dan seluruh warga pentadbiran kerajaan Negeri Kelantan akan terus komited menjadikan Islam sebagai dasar pentadbiran demi kesejahteraan semua kaum (bangsa) dan untuk mengelak ketidakadilan dan diskriminasi. Hasrat kita semua untuk berjaya melaksanakan dasar yang adil dan saksama.


Semoga masyarakat Tionghua di Malaysia dan di Kelantan khasnya terus memberikan kerjasama kepada pihak kerajaan untuk mentadbir negeri dengan sebaik-baiknya.


Akhir kata, Gong Xi Fa Cai semoga Allah SWT memberkati kita semua.


Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat,
Menteri Besar Kelantan/al-Mursyidul Am PAS
Kota Bharu.
29 Safar 1432/3 Feb 2011


bebel lagi: aku suka masyarakat cina kelantan kerana diaorang lebih mudah mesra dan sangat fasih dialek kelate. bila cakap dengan diaorang tak rasa janggal dan jauh. Hepi CNY to uncle tayar pulai chondong..huhu >.<

Wednesday, February 2, 2011

Naluri aku memang kuat menyatakan kereta ni akan mati lepas traffic light ni.


Perasaan!!! yup perasaan aku masa tu semestinya takut yang amat dan semua menda yang negatif mula dok fikir. off course sekarang masih terasa walaupun dah sejam berlalu. Mana mungkin aku tak fikir bukan-bukan dahla aku drive sorang-sorang, masa tu dah 10.30 malam dah. Korang boleh agak sendiri la apa yang sorang pompuan tu akan rasa bila keta dia tiba-tiba tak jalan, dan dia sorang-sorang, lepas tu kat tepi belukar tapi masih di jalan utama..


u see!!!

Masalah betul bila handle kereta sewa ni. Ada ke patut budak yang sewa tadi tu bagi balik kereta dengan minyak yang memang dah nazak gila argh. Padahal masa bagi kereta tu tadi minyak tu lepas ko nak jalan sampai KK ok. Dalam hati aku memang kuat la dok kata kereta ni mesti tak sempat sampai stesyen minyak ni. Tetiba aku dah terasa kereta ni macam segan dah nak jalan. Aku cuba nak pecut tapi kereta tu gerak makin perlahan. Kan ke kalau lagi laju kita pecut, lagi cepat minyak habis???




jalan ni tak sunyi pun, banyak keta lalu lalang >.<

tapi..kat tepi tu belukar yang gelap...ee,mana tau kuar ORANG yg bukan2!

And then, korang boleh agak la apa yang berlaku kan? Dan seperti yang aku jangka, memang lepas traffic light terus je kereta ni mati tapi sempat la lagi aku park kat tepi jalan. Macam lain je guna word 'mati' tuk kereta..hehe. Aku dah blank, menda pertama aku buat aku kol Kahar tuan empunya keta. Aku tolong jaga je tolong handle orang sewa sebab dia balik kampung. Nasib baik ada si Arif kosmate aku, jadi si kahar mintak tolong dia bawakan minyak keta untuk aku.


Then, aku nyalakan la signal emergency. Tingkap aku tutup semua cuma belah aku je aku buka sikit. Pintu kereta aku lock. Sepanjang aku tunggu arif datang bawa minyak, aku just dok pandang cermin sisi ngan cermin pandang belakang tu je. Aku bukan apa, malam wei aku pulak sorang je..takut dengan ORANG sebenarnya masa tu. Tunggu punya tunggu dekat setengah jam jugak la, akhirnya sampai la si arif dengan 3 botol mineral berisi petrol. Alhamdulillah.. tenkiu arif. haha...


Tak cukup 3 botol petrol berharga RM8 tu, aku p isi lagi RM10. Kasi sedap hati tengok minyak banyak.hahaha. Padahal trauma. Nasihat aku kepada sesape yang selalu2 sewa keta tu, bertimbang rasa la sikit. Jangan la ko bagi balik kereta tu tangki dah nak kosong. nyanya orang tau. Kan ke parah kalo jadi kes macam aku tadi ni. 


bebel lagi: beringat sebelum kena----> diri korang sendiri!

♫ singgah sat..