Saturday, April 30, 2011

Memang maju negara kita, sampai ada K-POP Malaysia.


K-POP Malaysia..huh, syok plak aku dok membaca bebelan cik epal pasal diaorang ni. Aku kalo nak ikutkan K-POP versi korea pun aku tak follow pun. Tak kenal pun. Sekadar tau nama-nama group je dari coursemate. Kalau suh layan cite korea tu aku leh terima lagi kot.



Memang maju negara kita, sampai ada K-POP MALAYSIA. Sikit lagi abis jahanam anak muda. Cukup-cukuplah  gejala hedonisme yang dah ada. Sibuk dok kejar popular. Identiti bangsa tergadai akhirnya.



K-POP Malaysia GULA-GULA dan 24:7
Aku tak tahu la syarikat mana atau orang perseorangan yang wujudkan group K-POP MALAYSIA ni. Bagi aku menda macam ni tak patut la. Cukup-cukuplah orang kita dok meRAJAkan geng-geng K-POP KOREA tu ni nak rosakkan anak-anak muda Malaysia ni pulak. Ceweks dan cowoks yang join GULA-GULA ngan 24:7 ni, takkan tak boleh fikir kot menda yang labih baguih, tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi sikit yang nak dibuat.


Looking at them especially the GULA-GULA girls..

owh, bakpo gitu? malu kokrang


Terus teringat isu GADIS CUCI DAMANSARA 18sx suatu ketika dulu. Maaf kalo terover judge. Terasa nak like plak statement sorang komentar di blog cik epal tadi Littlegurl. Katanya kalau dulu faizal tahir kena banned disebabkan bukak baju di khalayak ramai,artis pompuan yang macam ne nape plak tak saman lak?



Geli bak kata cik epal looking like a gay...ouch!

adik-adik lelaki ku, janganlah suatu hari nanti korang merelakan dijadikan macam ni.


Kalo ada aweks kat luar sana tu support 24:7 ni aku tak tahu nak kata apa la. Baek aku layan budak tadika perform dancing hari graduasi diaorang, takpun tengok budak sekolah PASTI nasyid.. sejuk mata memandang. Macam dah takde identiti sendiri dah. Abe wei.. malu gak sikit tayang situ-sini kat sinu..huhu



Kata-kata penutup, se gah mana pun kita, adalagi yang MAHA GAH dari kita semua. Budaya kita wajah kita.  Sekian berita dayun @dhoc!

12 comments:

misz myza said...

lansung x cair tgk dorang... bluekkk.. nak muntahhh... wekkk... hahahahhaha

da[Y]un said...

@misz myza haha.. jgn muntah kak sini,tkde tukang cuci..huhu. macam2.

bebellagi: tulis pasal k-POP, nuffnang terus pamer iklan DIGI LIVE K-POP kat wall dayun ni..hehe

Diyana said...

geli kot.tak yah lah nk tiru2 ni

nub said...

minatlah depa..minatlah..


kahkahkah

ainol akasyah said...

berjalan2 smbil m'komen
haha lawak seyh tgk..yg gurl nye sexy mexy..gebu je hahaha

yang boy plak mcm donut je..kekeke

dipelawa jenguk ke cini, follow pon bole

http://aaain90.blogspot.com

puteraduyong said...

sangat menyampah!...
tapi tetap berdoa agar mereka berubah... :)

da[Y]un said...

@Diyana ntahla diyana..menda yang tak elok tu semua nak mengikut. adoii

da[Y]un said...

@nub hahaha..leh wat fanclub la.

da[Y]un said...

@ainol akasyah donat la pulak..huhu. nnt dayun jenguk k,tenkiu komen sini

da[Y]un said...

@puteraduyong nengok K-POP Korea pun dayun nyampah puteraduyong, inikan pulak k-POP malaysia ni.smga mereka berubah..amin.

leh wat puisi baru ni puteraduyong.. hehe

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.visit here^^ nice blog.keep blogging :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

da[Y]un said...

@アヌム ちゃん~~ tenkiu singgah sini n drop ur comment.i do..