Monday, May 2, 2011

Segmen : Penulis Senja Cari Blog Blue and Pink


Dari blog Mashuhey - FynnJamal - PuteraDuyong
semalam dayun jumpa lagi satu blog yang pemiliknya pandai, 
suka tulis puisi-puisi  yang best. Kerabat A.Samad Said seterusnya ini ialah 




Blog pink? ada la jugak sikit..biru ada la sepuloh sen 2 kat blog si greenlover ni



Kenapa suka piNk?

Aku suka pink
Tapi ku bukan pink lover
Aku suka pink
Tapi bukan untuk diperaga sebagai 
aksesori mahupun pakaian semata
Aku suka pink
Kerna fitrah manusia sukakan warna
Aku suka pink
Kerna kelebihannya masuk je ngan pelbagai kaler
Suka pink tak semestinya kerana ku gegurl
Aku suka pink 
Kerna tampak indah, lembut  pada pandangan mata
dan pada si pengguna




Kenapa suka biRu?

Biru
Biru lembut, biru gelap semua aku sapu
Kalau dulu la baju kurung mostly warna biru
Sebab utama nak sesuaikan dengan warna kulit aku
yeala kulit hitam manis macam aku takkan nak pakai
kaler terang-terang sangat kan. Nanti kontra tertukar plak ngan  
minachi kat jalan masjid india tu. Sebab tu la aku suka kaler biru
Tapi tak banyak kan warna ni kat blog aku? huhu




Kutuk blog? 
tak layak aku nak kutuk blog PS
Tapi sebagai orang yang suka baca puisi, ibarat dalam hati ada taman
la kan..huhu. Memandangkan PS bukan publish puisi je dalam blog PS tu, 
aku nak cadangkan supaya PS kumpulkan semua puisi yang PS tulis tu bawah satu label,
 tak pun buat page khas cam pages album-profile-award  tu kan. Supaya senang la 
nanti kalo ada orang yang cam dayun  ni nak datang baca  koleksi puisi je kan, 
leh search dalam satu page je. Kalo nak selongkar kat ruang Sejarah Penulis Senja 
tu cam banyak sangat, dan dah bercampur ngan entries bukan puisi...huhu.




 Uinaa.. panjang jugak komen aku. Harap komen diterima
Sekian 

4 comments:

Firdaus Kasim said...

eh awk suka biru rupanya.. blog sy biru gak.. hehe

da[Y]un said...

@Firdaus Kasim yup suka..dari dulu lagi.cuma sekarang ada kureng sikit, macam minat hijau lak..haha.

okes,sedia dayun nak p terjah blog firdaus ni

puteraduyong said...

saya pulak suka semua warna tak kire warna apa...janji mendamaikan pandangan mata

apepun...katak hijau tetap comey...

:P

da[Y]un said...

@puteraduyong katak hijaula yg paling come..haha

♫ singgah sat..