Posts

Showing posts from July, 2011

3 tahun bersama...Indahnya hidup ditarbiyyah

Image
"Jangan pernah rasa diri kita suci dari dosa walaupun selepas istighfar dan solat taubat. Tidak rugi jika merasa diri tetap berdosa kerana itu menambahkan lagi rasa kehambaan dan rasa kebergantungan kita mengharap keampunan dariNya.. Allahu ta'ala a'lam (Allah yg paling dan maha mengetahui)".



Bismillahirrahmanirrahim... Alhamdulillah, setelah 2 bulan meninggalkan kampus, masih diberi nikmat iman dan islam, nikmat untuk terus hidup sehingga ke saat ini, nikmat sihat dan lapang dan nikmat peluang untuk menjalinkan silaturrahim sesama manusia. Dalam kelegaan dan rasa syukur atas nikmat2 yang Allah kurniakan, jauh di dalam hati merindui sahabat2 yang dulunya sama2 bergerakkerja, sahabat2 yang sering menegur anda diri mula lagha, merindui saat2 diri ditarbiyyah agar tak terleka.


Rindu... Adalah anugerah dari Allah Insan yang berhati nurani Punyai rasa rindu


Indahnya hidup ditarbiyyah... Erm... kalaulah diberi peluang untuk kembali ke kampus saat ni, dayun takkan lepaskan pelua…

Macam ni baru best

Image
Assalamualaikum.. huh! da sebulan lebih tak update blog. banyak menda nak dicerita sebenarnya. tapi maklumlah sejak putus dengan monster kuning, balik kampung dah susah nak online. kadang-kadang rindu jugak dengan monster kuning, tapi nak buat macam mana DIGI kat kelantan ni hampeh..GPRS jew..adoiiiyaaa..

Sekarang dayun ngah praktikal sebenarnya. belum lagi cite pasal praktikal..yang tu kita KIV dulu k. Ni nak cite pengalaman dok kampung yang best. especially bila kenduri kendara. minggu lepas dayun ada p majlis tahlil. yang bestnya makanan yang dihidang semuanya memang ala kampung la. dayun LIKE.hehe. part paling suka kalo kenduri ke majlis2 macam ni ialah cuci pinggan gelas, periuk tolak tepi k..takmoo..huhu.

Jom kita skodeng2-tilik menilik gambar kat  bawah ni.








kla..lain kali dayun story lagi k..bye2 :)