Saturday, August 20, 2011

Kerja oh kerja


Salam readers...

Erm..lagi dua jam nak sahur. Al-maklumlah duk kat Kelantan kat umah, waktu subuh tak macam kat sabah. Kalau kat sana dah boleh get ready nak sahur lagi sejam. Sekarang pun boleh kalau nak. hehe. Tinggal lagi beberapa hari lagu tuk kita berpuasa. Alhamdulillah setakat ni puasa saya masih penuh...hoorayyy!


Sebut pasal kerja, ingatkan lepas raya ni nak try apply kerja kat mana-mana dulu sementara tunggu konvo nanti. Walaupun jadi suri rumah berjaya semenjak habis praktikal ni, tapi bosan la asyik buat menda sama. kan aku jadi nanny sepenuh masa adik kecil aku tu kan, takde kerja pulak makcik aku merangkap nanny sah sehingga budak tu cukup umur untuk melangkah ke sekolah. Lagipun kalau kerja ada gak income kan, boleh buat duit belanja. Boleh jumpa ramai orang, takdelah aku terperap kat dalam rumah  je.


Abah baru je balik kerja, biasalah dekat-dekat raya ni banyak la operasi, ronda-ronda situ-sini. Katanya ada kerja kosong kalau aku nak kerja, tapi dah kena mula minggu ni jugak. Esok malam p jumpa Incik yang baik hati nak bagu aku kerja tu. Kerja apa? Mana leh tau nanti tak suprise..hehe. Aku tak kisah kerja apa pun, janji halal, aku enjoy, dan gaji berbaloi dengan kerja yag dibuat.Eish... teruknya kau dayun, lum dapat kerja da cakap pasal gaji. adoiiiyaa.


agenda lepas berbuka


Lastly, siapa-siapa yang belum rasa nak tidur or tak dapat tidur, eloklah kalau berwudhuk dan bersolat dua rakaat [solat sunat la, Qiam terus]. Later...assalamualaikum :)

2 comments:

zulhilmi.tempoyak said...

hopefully u have ur time with HIM too..
:)

da[Y]un said...

tentulah.. HIM our creator.btw mekasih tuk peringatan tu