Posts

Showing posts from October, 2015

Tripsbefore30 #Throwback White Water Rafting - Padas River, Sabah

Image
Ini adalah entri zaman tok nek aku dahni.. hahaha. Tapi nak jugak share sikit pengalaman pi water rafting buat pertama kali dalam hidup aku. Dahla first time buat aktiviti ni. Dahla first time, buat pulak aktiviti rafting ni kat Sungai Padas  di mana cabaran rafting kat sini exercusion around III to IV. Water Rafting ni antara aktiviti paling best dalam Iltinerary aku dan geng Tripsbefore30 sepanjang trip kami ke Sabah.

Lepas subuh kami dah standby untuk bergerak dari Kota Kinabalu ke Beaufort. Kami ambil pakej yang diorganized under Borneo Wave Hunter so diaorang dah sediakan pengangkutan 'Van' dengan guide sekali.. Pakej diaorang pun ok la dalam RM180/each siap pakej makan sekali. Dalam jam 8.00 pg kami sampai Stesen Kereta api Beaufort, makan-makan sikit then naik train yang antik sangat untuk ke kawasan rafting. Dalam lebih kurang dua jam kami sampai kat Rayoh Station (leh refer map kat bawah), kat sini la kitaorang simpan semua barang-barang dan tukar pakaian. Sebab nan…