Thursday, November 26, 2015

Teater Lawak Utagha 2 #26 & 27 Disember 2015 Auditorium Dewan Budaya USM



Assalamualaikum semua..


Selaku peminat setia teater pulau pinang.. nak promote sikit ni. Cehh setia sangat, tak layak dipanggil setia lagi tapi kat mana ada teater kat situ biasanya ada la ceq ngan kawan ceq sorang ni cik Jue Jelita. Dari teater kecil-kecil sampaila teater yang pakai budget lebih sikit, insyaAllah ada rezeki tiada kekangan lain sampaila kami berdua kat dewan teater tu... huhu.


Oklah ni dayun nak cite ni, Teater Lawak Utagha 2 kali ni adalah kesinambungan dari Teater Lawak Utagha the Musical tahun lepas. Teater kali ni masih mengekalkan hampir separuh dari pelakon-pelakon teater dalam lawak utagha yang sebelum ni. Kalo tak silap la teater kali ni pun ada musical je 'rock jiwang' kot..huhu.


Kalau angpa semua berminat nak menonton teater ni bolehla direct contact nombor fon dalam poster tu ea.  Yang dealer2 tiket ni semua sempoi-sempoi.


k, bye..

Saturday, November 14, 2015

Tuan Anas Mikael #Kalau awak jaga saya elok2 saya akan jaga awak elok2 juga!


Kenapalah saya pun tersayang tuan jugak.. hehe.


credit to Google


Rumah sewa kami takde Astro, tak leh layan Tuan Anas Mikael kat screen yang besaq kan. Nak harap tonton online kat laptop, sampai sekarang belum ada pengganti bagi laptop meq yang dah kena cilok dengan budak pecah mana ntah. Mesti muka pecah jugak kan yang mencuri tu.. hehe. So meq leh harapkan handphone Huawei G5110 meq je tuk layan cerita ni. Berguna jugak ko ea phone, yea Huaewi Bestwei! dan dan kan..


Dengan skrin bersaiz hampir 5 inci, maka saya gagahkan diri melayan cerita Tuan Anas Mikael ni online. Nak kata tersangat best jalan ceritanya taklah jugak, tapi sebab ada unsur komedi kan lagi-lagi ngan pelakon Zara Zya dan Aaron Aziz yang bawa watak pelakon utama memang layan r. Dok dalam bilik gelak sorang-sorang. Ayu Maisarah oo Ayu Maisarah kau suka sangat guna perkataan kekwat tu kan. Lawak la kau Ayu.


Kalau awak jaga saya elok2 saya akan jaga awak elok2 juga... new password ;)

Setakat ni meq dok layan online drama ni dari website myflm4u.pw. Terima kasih yea empunya website. Katanya drama ni ada 15 episod. Baru tayang 4 episod, harap-harap data meq cukuplah sampai next renew. Layan Tuan Anas Mikael lagi best dari layan drama Hello Mr.Perfect kat slot akasia TV3 tu.. ntah apa2. hehe.


Tak sabar tunggu next episod.. semek pun layan ok!


Saturday, November 7, 2015

Let Me Introduce my sweetie SIL-sisters in law


Assalamualaikum wbt...

There has been around 9 months my superb gorgeous brothers has become a married man. Yang lebih awesome, aku dapat dua orang adik ipar terus..  Ngah n Da, uolz langkah bendul so where is my hadiah? Masih tak puas hati tak dapat hadiah sebab depa lelaki 'not written' syarat-syarat langkah bendul kena bagi hadiah katanya.. whatevaa la, adat je pun kan.


Ma dan Abah la orang yang paling happy kot dapat first menantu la katakan. Sekali dapat lak dua orang terus. Pastu yang ni lagi increse depa punya graph of happiness kot, this year dua-dua menantu ni bakal menyumbang (errkk..mcm kasar je) dua orang cucu lak.. super duper gembira la ma dan abah aku.


Perkenalkan SIL aku yang pertama Puan Yushasjulykha atau lebih mersa dengan panggilan Ieka. Perwatakannya agak manja tapi sometime agak tegas. Ni isteri adik aku yang kedua Abang Ngah. Umur dia orang pun sama 25 tahun.


Abang Ngah dan Ieka

SIL aku yang kedua ialah Puan Nurhidayah but friendly call norniey among us. Actually dia masih belajar dalam tahun kedua Course Law di Uitm Shah Alam. Yang ni beza ngan adik aku setahun dia 23 tahun adik aku 24 tahun. Ni isteri adik aku yang ketiga Abe Da aka Abe Ji. Otak dia agak gila-gila, funky girl and bila kami mula chitchat gosip mak jemah memang tak pandai habis.. hehe.


Abe Da aka Abe Ji ngn cikyah.. hehe ngan noorniey

So Far, aku boleh adapt dengan kedua-dua pattern SIL aku ni. Mungkin jarak umur kami pun tak banyak beza, lagi-lagi Gen-Y kan, kepala otak lebih kurang la. InsyaAllah pertengahan bulan disember nanti ak akan dapat anak saudara..hoyeaaa. Alhamdulillah. Makin bertambah kaum kerabat Pakdo Kasmuri and Cg Lili.


Family photo, rembat dari adik aku siap edit bagai dah dia.

Cerita pasal SIL yang kau bila pulak.. huhu senyum kelat tapi gedik!