Posts

Showing posts from November, 2015

Teater Lawak Utagha 2 #26 & 27 Disember 2015 Auditorium Dewan Budaya USM

Image
Assalamualaikum semua..


Selaku peminat setia teater pulau pinang.. nak promote sikit ni. Cehh setia sangat, tak layak dipanggil setia lagi tapi kat mana ada teater kat situ biasanya ada la ceq ngan kawan ceq sorang ni cik Jue Jelita. Dari teater kecil-kecil sampaila teater yang pakai budget lebih sikit, insyaAllah ada rezeki tiada kekangan lain sampaila kami berdua kat dewan teater tu... huhu.


Oklah ni dayun nak cite ni, Teater Lawak Utagha 2 kali ni adalah kesinambungan dari Teater Lawak Utagha the Musical tahun lepas. Teater kali ni masih mengekalkan hampir separuh dari pelakon-pelakon teater dalam lawak utagha yang sebelum ni. Kalo tak silap la teater kali ni pun ada musical je 'rock jiwang' kot..huhu.


Kalau angpa semua berminat nak menonton teater ni bolehla direct contact nombor fon dalam poster tu ea.  Yang dealer2 tiket ni semua sempoi-sempoi.


k, bye..

Tuan Anas Mikael #Kalau awak jaga saya elok2 saya akan jaga awak elok2 juga!

Image
Kenapalah saya pun tersayang tuan jugak.. hehe.


Rumah sewa kami takde Astro, tak leh layan Tuan Anas Mikael kat screen yang besaq kan. Nak harap tonton online kat laptop, sampai sekarang belum ada pengganti bagi laptop meq yang dah kena cilok dengan budak pecah mana ntah. Mesti muka pecah jugak kan yang mencuri tu.. hehe. So meq leh harapkan handphone Huawei G5110 meq je tuk layan cerita ni. Berguna jugak ko ea phone, yea Huaewi Bestwei! dan dan kan..

Dengan skrin bersaiz hampir 5 inci, maka saya gagahkan diri melayan cerita Tuan Anas Mikael ni online. Nak kata tersangat best jalan ceritanya taklah jugak, tapi sebab ada unsur komedi kan lagi-lagi ngan pelakon Zara Zya dan Aaron Aziz yang bawa watak pelakon utama memang layan r. Dok dalam bilik gelak sorang-sorang. Ayu Maisarah oo Ayu Maisarah kau suka sangat guna perkataan kekwat tu kan. Lawak la kau Ayu.


Setakat ni meq dok layan online drama ni dari website myflm4u.pw. Terima kasih yea empunya website. Katanya drama ni ada 15 episod…

Let Me Introduce my sweetie SIL-sisters in law

Image
Assalamualaikum wbt...
There has been around 9 months my superb gorgeous brothers has become a married man. Yang lebih awesome, aku dapat dua orang adik ipar terus..  Ngah n Da, uolz langkah bendul so where is my hadiah? Masih tak puas hati tak dapat hadiah sebab depa lelaki 'not written' syarat-syarat langkah bendul kena bagi hadiah katanya.. whatevaa la, adat je pun kan.

Ma dan Abah la orang yang paling happy kot dapat first menantu la katakan. Sekali dapat lak dua orang terus. Pastu yang ni lagi increse depa punya graph of happiness kot, this year dua-dua menantu ni bakal menyumbang (errkk..mcm kasar je) dua orang cucu lak.. super duper gembira la ma dan abah aku.

Perkenalkan SIL aku yang pertama Puan Yushasjulykha atau lebih mersa dengan panggilan Ieka. Perwatakannya agak manja tapi sometime agak tegas. Ni isteri adik aku yang kedua Abang Ngah. Umur dia orang pun sama 25 tahun.


SIL aku yang kedua ialah Puan Nurhidayah but friendly call norniey among us. Actually dia masih…

#Wordless Wednesday 04-Nov-2015

Image
sometime it can be wordless for month.. hehe ;)