Friday, April 15, 2016

#DIY Clear Sticker Label

Assalamualaikum... salam jumaat :)

Semalam dayun p Mydin. Kalau p Mydin tak sah kalau tak p usha barang-barang kat line barang-barang rumah. Sekali tangkap satu mug ni macam comel je. Ada tiga warna pink, hijau ngan clear dayun rembat yang clear.


Sebab rasa mug ni macam kosong sangat maka terfikir nak tampal clear sticker. Google2 jumpa la a few blog yang buat tutorial DIY clear sticker label ni. Kebanyakannya guna clear plastic sticker yang boleh dapat kat kedai stationary tapi dayun pakai packing tape je. Hasilnya macam kat bawah ni la.




Dayun saje nak try jadi ke tak so masa buat nak tape-kan tu masuk angin jadi tak elok. Pastu pompuan ni malas pulak nak buat yang baru maka gunalah je yang tu jugak. Nampak kan macam putih-putih gelembung udara timbul tu kan. Kalau QC check ni dah reject ooo... Nantilah senang- senang dayun buat baru. :)


Korang boleh visit link-link website kat bawah ni untuk tutorial. Kat you tube pun ada banyak video tutorial. Pinterest semestinya la jadi website pencarian pertama dayun. 





Do It Yourself
... semek pun boleh, korang mesti lagi bolehlaaa!

Wednesday, April 13, 2016

April @ Golden Screen Cinemas and Autism Awareness Month | Redha


Inspirasi dari kisah sebenar...

He Has Autism.  A-U-T-I-S-M. Autism!


Ayat ni pun dah menarik perhatian aku.. teringin jugak nak menonton cerita ni. Teringat lak filem hindustan Taare Zameen Par lakonan Amir Khan pasal budak yang ada penyakit Dyslexia. Banyak input aku dapat dari cerita tu. Tak pernah tahu menahu pun pasal dyslexia before tengok cerita tu. Sampai menangis-nangis tengok. Dari thriller filem ni, aku rasa cerita dia macam menarik. Apapun kena p menonton dulu la kan baru boleh review lebih-lebih..huhu. Hope l get more input about Autism too after watching this film.



"Perfect or not, for better or worse
You have to resign to God's will... REDHA"





GSC is Turning Blue to Help Spread Autism Awareness

April is Autism Awareness Month and Golden Screen Cinemas Sdn Bhd (GSC) is turning blue to increase public awareness on autism. GSC’s online platforms will be blue and its social media pages will feature snippets about autism. On ground cinema staff will wear a blue button badge in support of autism awareness throughout the month. GSC will also be screening Redha, a touching story about a couple and their autistic son, by Tunku Mona Riza of Current Pictures. With every Redha ticket sold at GSC, RM1 will be donated to the National Autism Society of Malaysia (Nasom)