Posts

Showing posts from March, 2010

Ole-ole dari Jakarta Oleh Yuka-Luv

Image
test!...test! ok..diz entry is a STICKY MODE ENTRY, sila skroll ke bawah tuk entry2 seterusnya k!.hehe

actually dayun ada baca pasal ole2 dari yuka-luv ni belum2 ni di blognya tapi xde ler terdetik nak ikut contest ni. tapi after baca entry ni di blog cik bunga rasa cam nak ikut je contest ni.hehe..ngada2 dayun! ok, contest ni cik yuka-luv buat becoz sila baca di bawah:
"...sempena program jalan-jalan cari makan yuka ke Jakarta/Bandung pada 12-16 Mac 2010 ini, yuka berhasrat untuk membeli cenderamata untuk diberikan kepada pengunjung blog yuka-luv ni...namun demikian tak dapat la yuka nak bagi kepada semua....( biasalakan masalah bajet pastu masalah nak bawak banyak2)..untuk berlaku adil...pemberian akan dibuat melalui cabutan bertuah..."
kalo nak join contest ni.. follow the steps below k:
1. buat satu sticky mode entry guna tajukole-ole dari jakarta oleh yuka-luvsampai tarikh tutup contest ni- 30  mac 2010. 2.  tinggalkan link anda di commentbox entry ni di blog cik y…

sudah terlunas atau belum?

Image
current mode: kabur2..erm
kalo dihitung, dikira xpayah guna kalkulator ler banyak rasanya tanggungjawab yg harus dipikul oleh kita sebenarnya. tanggungjawab terhadap Allah sbg hambanya, tanggungjawab terhadap pemimpim, terhadap parents kita sendiri, famili, saudara2 seagama, sahabat2, terhadap diri sendiri, tanggungjawab sbg pelajar...
Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya  "...Ia (iaitu kepimpinan) adalah amanah dan di akhirat ia menjadi kehinaan dan penyesalan kecuali mereka yang mengambilnya dengan hak dan melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan di dalamnya..."
meninggalkan persoalan: sudah terlunas atau belum?

bergelap gelita...

Image
FYI:posternidari sorang kawan dicbox frenzyfm
lagi brape jam bergelap la kita so kepada sesiapa yg x tahan panas kononnya yg 24 jam biasa dibelai air cond today, baek korang sedia kipas tangan awal2 newspaper berlambak kt umah kn bleh la tu jd teman menyejukkan korang malam ni  termasuk la ak..hehe
8.30 -9.30 sejam tu..1 hour terpaksa la sejam tu ak hold jap dr blogwalking, terjah blog2 korangmelawat muka buku, berkebun di fb
kalo di flashback earth hour 2009 yg taun lepas punya sejam tu ak habiskan kt muka pintu umah je  [ sebab kat ctu ler port yg sejuk cket, berangin kan ] men suluh2 jiran sbelah rumah jiran depan, kiri, kanan bg respon suluh ak balik.. tp jiran belakang 24 hours earth hour xde join kiteorang men suluh2, ala2 pesta torchlight ni bukan sebab diorang sombong bukan jugak sebab diorang da bosan ngan kempen earth hour ni tapi - - - sebab perumahan belakang ak tu lum siap lg xde orang dok lg, xde la nk join kami men suluh2..hehe sudah! sudah! tutup cite..
okla..b4 dayun end diz entri here dayun atta…

tak perlu red carpet tuk amik Beautiful Blogger Award!

Image
current mood : moody.. tp epi cket coz dapat award! ngeh3


FYI: diz award is frommiss eyda
Bila ditenung balik award ni, ada betul la kata miss eyda ,BEAUTIFULBLOGGER tu means tuan blog tu la yg 'beautiful' kan? bukan blognya kn? hehe... apa-apa je la janji bukan beauti-foolsuda! tenkayu miss eyda. okla xleh tulis panjang2 byk esaimen nk disiapkan ni.  luv u all...muaaaah!

mana satu lebih munasabah ni?

current mode : buhsannn, fed up ngan UO!
Timbul persoalan, loghat daerah manakah yang lebih munasabah di antara loghat utara dengan loghat pantai timur?



Jawapannya: Loghat pantai timur (Kelate) adalah munasabah. kenapa plak???
Bahasa Melayu standard: "Dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tetapi setelah sampai di situ didapati emaknya tiada."
Loghat Utara (kedah): "Dia pi ghumah jiran nak caghi mak dia, pi pi mak dia tak dak".
Loghat Pantai Timur (kelate): "Dio gi ghumoh jire nok caghi mek dio, gi gi mek dio tak dok."

p/s: tidak mungkin pipi emaknya tiada; tetapi kalau gigi maknya tidak ada memang munasabahlah! hehe...

tag dari fadilah

Image
huhu.. fes time dayun kena tag ni credit tuk miz fadilah k!
> five name that people call you < dayah dayun mc yah along long mek..adik2 ak ler ni
> five important dates in your life < 1402..my besday lor 0101 2501 2107 0811
> five things u done yesterday < tidoo wat esei bi chatbox frenzyfm nonton step up II blogwalking
> five ways to be happy < dont stress la baby layan lagu ingat kat adik akem xtau da...
> five favourite movies < ice princess step up II national treasure I & II cite hindustan...bleh la any fantasy movies la
> five favourite hobbies < blogwalking nengok movies fb, farmville layan lagu rock cintan_90 borak2
> five favourite peoples < ramli ms.. tam spider ( yg tua2 kn smua? hehe ) my family kengkawan kot
> five favourite places for vacation < ireland mesir singapura yg ada waterfall yg chantek2 malaysia ler..lum abis zOOm in lg.

nope! nothing..

Image
design and written by hAnaN maLiK

.... is a friend!

Image
Lenka said TROUBLE is a friend
dayun said ESAIMEN is a friend
berantai plak esaimen ni abis yg ni, datang yg baru yg baru pun belum run lagi, dapat lagi... oh no..oh dayun u can't say I LIKE... now and onward i like diz statement... I HATE U esaimen but I LOVE U why??? coz nnt bila dapat marks tuk assessment dapat ler back up result midterm and test  yg seciput tu, yg cukup2 makan jer tu
p/s: marks yg seciput tu bkn sebab i bodoh k!       [sila take note: tak de org yg bodoh cuma kurang pandai jer]       tambah lg ngan i ni yg spesies malas belajar        malas da satu hal, suka tangguh2 kerja lg       [tangguh2 pun siap gak esaimen i on time..hehe] 
lupakan pasal result dayun tu ^_^ oldo dayun ngah busy ngan my lovely friend ni                  ----->(@ >blogwalkingstill jalan< > kebuni di facebook tetap jenguk< >maseh akan watjob in mafia wars < > layan frenzyfm...itu perlu< >last but not least.. i kena latidurgak, hehe < bye2..assalamualaikum w.b.t

Mega-Bayangan Gurauan

Image
Tak pernah ku alami
Tak mungkin ku hindari
Di himpit perasaan
Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti
Usah benarkan masa berlalu pergi
Cintamu oh! gadis misteri
Adakah kekal dan abadi

Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu
Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan
Kau bagaikan kejora
Antara ribuan mata menikam
Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Adakah dapat ku kenali - - - (Belum puas ku temui)

plug in tak ngam ni..

help me plezzzzzzzzz! adoii.. ak xbleh dengar radio online da skrunk frenzy fm kt my blog pun i da tak bleh dengar gak ni hot fm radio lagi la.. plug in yg lama tu cam x ngam je ngan window 7 ni - - - actually smalam dayun baru format laptop.  al maklumla menternak virus berkolam2.  kwn yg formatkan tu [mR. nuRuddin],  dia installkan window 7 ni. belum2 ni dayun guna window vista, plug in octoshape tu ok2 je guna..  mintak tolong pada sape2 yg terror2,  tau camne nk selesaikan problem dayun ni,  ada plug in len kew  or apa2 yg patut dayun buat la k! help me plez!  susah la nk dengar radio online nnt.  da la i da jatuh hati ngan frenzy fm [ mekasih kpd mr.eyanz yg perkenalkan radio ni kt i yea..hehe ] skrunk ni.. tolong ek, tolong i yg rabun IT ni but not blind k..ngeh3.

i miss him!

Image
i want to meet him i want to hug him i want to kiss his cheek i miss his laugh have a walk with him stay beside him when he cry i really misssss him...
-
-
-
-
-
-
-
-
...my little brother
...MOHD.ABDUL HAKIM BIN KASMURI...



jom join catcheye...

Hai kawan2..
Drpd on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan??? Mula2 mmg xcaye bnde ni,tp y not kite try kn sbb die XPERLU MODAL pn. XPERLU MODAL!! Haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..Beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di Catcheyes jom..
Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia, apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini. Ya, mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
Katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
Banyak tu .. awak tak nak ke? Jomlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak..
Cara nak register:
http://www.catcheye.com.my/…

7 perkara ganjil!

Image
Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t. Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."
> goLoNgan PeRtamA <
" Yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat.Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka darip…

bersua akhirnya...

Image
kuatkan semangat jangan gabra..do ur best! eishh..penat ni sebenarnya
today dayun ada midterm unit operasi ntah dapat jawab ke tidak banyak kira2, formula2 ni esok ada midterm lg spektroskopi organik menanti esok yang tu lagi laa... ngan graph spectrum yg apa2 ntah hope dapat wat la.. kalo xnak bg lulus paper ni bg fullmark pun bleh..[ ngeh3 ] [ k, nite+morning ]


...wanna sleep la...