Wednesday, April 21, 2010

Operasi Serbu Bilik Tidur Tanpa Waran!



Lokasi: bilik tidur aku (biasa2 je rumah kampung)
Masa: time cuti sem  lepas...
Catatan: bila dayun di sabah, adik2 yang lepak, tidur kat sini

Apa motif kau p tempek gambar bilik tidur kau ni dayun? nak kata cam bilik hotel jugak, cam kamar istana lagi la tidak. Sebenarnya kan dulu masa kecil era sekolah rendah sekolah menengah la, dayun selalu berangan nak ada sebuah bilik yang trendy, ceria, ala2 di alam fantasi gitu. 

Wardrobe, katil, decoration semuanya mesti nampak unik, ada unsur2 animasi dan kalau boleh macam bilik tidur princess Barbie tu. Tak pun dia punya perabaot tu ada keserasian, campuran warna yang cantik. Yang penting nampak ceria, ringkas and bila dayun masuk je bilik tu dayun akan rasa.cam " DAYUN IN WONDERLAND" ngeh3. Akibat suka tengok cerita fantasi, begini la jadinya..hehe. Da besar panjang masa ni pun masih berangan nak ada bilik yang macam tu... bila la si eRic LeOng tu nak deko bilik dayun macam tu ek?

So, sebab tetiba dayun terangan teringat teringin nak ada bilik tidur gitu.. en. google la jadi mangsanya. Tengok di laman maya ni pun jadila dayun..ko nak decorate bilik ko macam tu pun fulus tak ada, hutang ptptn pun belum bayar lagi... 

huhu..operasi serbu bilik tidur bermula...














Berangan la dayun berangan...
Takpe..takpe.. nanti dayun kawin, ada anak dayun decorate bilik diorang  macam ni
huhu..geteknya kau miss dayun cakap pasal kawin :p

sambung berangan....

5 comments:

akmal hacks said...

sungguh jauh angan2 tu..

tp klu usaha still ley dpt angan2 tu k..! hehe :D

::FAIZ FARISH:: said...

Hahaha, kau ni, buat bilik tido utk kelihatan cantik bukanla mahal sangat... Murah ja... Yg penting kau Kretif... (aku ni dulu blajar Interior Design)... kau nak aku Make Over bilik ko tak?..... Tapi Bayarla.... RM5000.. hahahahaha. Sure bilik ko lawa.... Owh ya, pasal Video tu, kau ubah setting kat Global Settings, pastu select Post, pilih old editor.. ok. Klu Updated mmg takde Video... rasanyala...k Good Luck.. Slamat mencuba... (Info ni Berbayar ok. Sila masukkan Rm10Ribu dalam akaun aku... hahahaha)

da[Y]un said...

akmal: haha..xsalah berangan kan.. tp kalo jd kenyataan tu yg bestnya:p

da[Y]un said...

faiz: ala berkira ngan ak, sponser la design nnt ak promote kat org len..huhu
pasal video tu nnt ak try, tQ..tp psal duit rM10 ribu tu kalo rm jd rupiah bleh lg kot ak pertimbangkan..huhu

::FAIZ FARISH:: said...

hahahahahahahaha. Ngan org lain aku tak berkira, ngan ko ja.. hahahaha

♫ singgah sat..