Sunday, September 12, 2010

gathering raya bukan blogger, terjah rumah bukan blog!


Aloha...salam lebaran blogger and readers...
Hari ni da masuk raya yang ketiga dan hari ni baru berkesempatan nak kuar beraya kat umah kawan2. Seperti raya2 yang belum2 ni aku ngan kawan aku aini akan bertandang kat rumah member aku lagi sorang leen harith. Rumah si leen ni memang selalu jadi port tempat kitaorang lepak, berkumpul time raya. Tapi kan, berkumpulnya kitaorang kali ni kali ni lagi meriah..Kenapa plak?

Ok..kalo biasa2 ada kami 3 orang n sorang member laki, si amirul karipap. Tapi kali ni tambah lagi sorang si Hazwan a.k.a pokwe. Memang kecoh r diaorang ni semua. Bila da berkumpul dok flashback hal time sekolah rendah. Sampai aku pun terkena. Masalahnya kebanyakan yang diorang dok cite especially part aku, aku memang tak ingat langsung, short-term memory.huhu :)

Aku suka gathering raya kali ni lagi sebabnya ( boleh ke guna gathering? huhu ) kami berlima ni p beraya sama2. kitaorang p umah member2 sekolah rendah dulu la, pastu p umah cikgu BM kesayangan Cikgu Johari. Idea nak p terjah rumah budak2 ni pun tetiba je kuar. Kononnya cari kelainan dari biasa. Kancil cik leen jadi limo kitaorang hari ni. 

Masa g umah mekna, member skolah lu tengahari dah, kat2 jam 12 dah..da la panas, p umah dia lak kipas umah tu macam segan je nak berputar, pastu minum plak ait teh  panas. Ya Allah...sabar je la. Bila naik keta terus si amirul buka air-cond tu full! maaf la mekna ngumpat cket. hahaha...tadi da mintak maaf kan!  Then, terjah plak umah Cikgu Jo, yang bestnya kitaorang dapat duit raya dari cikgu. Si amirul tak puas hati sebab leen dapat 2 sampul raya, leen pun pelik gak, maybe sampul tu terlekat cikgu Jo tak perasan,huhu.

Memang enjoy la tadi walau pun sempat beraya 2 buah rumah je. Terima kasih kepada pokwe as driver kami hari ni. Happy dapat jumpa lg sorang kawan, kamaruzzaman hatta walaupun jap je di rumah cikgu jo. Tapi, sesi terjah raya kami tak berakhir kat rumah cikgu Jo je, lusa kitaorang sambung lagi menjenguk member2 lama yang lain...

Tak sempat amik gambar tadi, next entry la ya..:)

1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

Rumah aku tak pergi pun.... hm

♫ singgah sat..