Thursday, September 23, 2010

episod cakap siang pandang-pandang



Kelihatan sorang gegurl duduk sorang-sorang sambil tersengih, tergelak sendiri. Pandangannya tertumpu kepada sekumpulan boboy2 PGA. Gegurl yang diberi nama cik dayun itu tidak sedar yang rupanya gelagatnya  yang tersengih sorang-sorang itu sedang diperhatikan oleh sorang che awe yg diberi nama mr.Flinston (samaran jah). Lalu bermulalah episod cakap siang pandang-pandang cakap malam korang fikir la sendiri....

mr.Flinston : macam pernah jumpa la awak
cik dayun : [hati kecil cik dayun berbisik: modal lama betul mamat ni apply kat sini] kalau nak duduk sini duduk je la... 

mr.Flinston : betul boleh duduk tak ganggu ke?
cik dayun : lor, bukan ke awak dah duduk pun kan tu..

mr.Flinston duduk di depan cik dayun dan mula menikmati breakfast beliau. cik dayun pula kembali mengskodeng  boboy2 PGA tadi dan tersengih balik, tapi misi tersebut tergendala dek pertanyaan mr.Flinston

mr.Flinston : nak tanya sikit, boleh?
cik dayun : apa dia, tanya je la..
mr.Flinston : dari tadi masa saya kat kaunter nak bayar makanan saya perhati awak ni dok tersengih, tersenyum sorang-sorang. saya ingat awak ngah cakap telefon pakai handsfree sebab nampak anset kat atas meja .tapi bila sampai dekat bukan rupanya. 

cik dayun : jadi..awak senanya nak tau kenapa saya tersengih sorang2 la ni? gitu?
mr.Flinston: yaa..itu dia yang saya tunggu2 jawapannya..ngeh3

cik dayun : takdela saya tengok mamat2 PGA tu
mr.Flinston : apa yang menarik,lucu sangat pasal diaorang yang leh tersengih memanjang dari td?

cik dayun : saya memang suka tengok mamat2 tentera dan senagkatan dengannya. cuba awak perhati geng2 diorang ni ka MASA MUDA BADAN TEGAP, TUFF, SABUN 6 BUKU KAT PERUT TU, SEKALI BILA TUA PERUT DA BOROI, HILANG SEMUA SABUN BUKU DA JADI BUIH SABUN MENGEMBANG.. [dan cik dayun gelak sorang]
mr.Flinston : laa...tu je mendanya.

cik dayun : yeala..saya terimagin yang mamat PGA tu ngan perut boroi, buncit. tu yang saya tersengih memanjang je. sayang, muda2 punya la sedap mata memandang, skali tua nanti...hahaha. erm.
mr.Flinston : mengata orang rupanya...

cik dayun : ni nak p mana senanya?
mr.Flinston : saya nak balik sarawak, flight jam 3.

cik dayun : oo...kerja ke kat sana? kerja apa?
mr.Flinston : aa kerja.. TENTERA, SAYA ASKAR PANGKAT KPA.

cik dayun agak terkejut bila tau yang che awe depan dia tu rupanya anak beranak TENTERA. awat tak terkejutnya, tadi kat sebakul dok mengata, perli diorang bakal bertukar dari jejaka yang tuff kepada pakcik berperut boroi buntal..siap gelak2 lagi sekali yang diperli ada kat depan mata, yang tukang dengor.. dan untuk cover line cik dayun dengan muka tesenyum dibuat2 kasi satu quote kat mr.Flinston.

cik dayun : oo..huhu..askar rupanya awk ni.erm... nanti tua jaga badan, jaga perut jangan kasi boroi, membuntal ek!

mr.Flinston hanya ketawa kecil, geleng2 kepala sikit sambil sambung habiskan berakfastnya..^_^ dan cik dayun buat muka selamba dan dalam hati dok kutuk diri sendiri:

" Itula ko dayun, cakap men suka hati je.. kenapa la awal2 ko tak boleh perasaan yang dia tu askar. style  rambut pun da tau la. tak pasal2 ko kena bang! bang! boOm! hari ni... mulut tu celupar sangat. kan da malu! "


moralvalue: ________________________

4 comments:

HaNTwO said...

tahniah buat cik dayun..kuang kuang kuang!!!;p

::FAIZ FARISH:: said...

tmpt aku slalu makan

::FAIZ FARISH:: said...

anyway smalam blog ko ada VIRUS/ Malware

da[Y]un said...

HanTwo: mekasih..haha

Faiz: aku dok intai ko kot2 ada ctu, malware tu da kat sebulan ada. ak pun tak tahu nak buat lagu mano dh!hehe

♫ singgah sat..