Tuesday, December 7, 2010

Korang mesti cakap aku tak up to date...


Bila korang baca entri ni komfem korang akan cakap yang aku ni pompuan yang tak up to date, kekampungan or wateva la. Sebab menda2 yang aku nak story kat sini ni banyak aku belajar dan aku tahu sejak aku mula berblogging. Not mean aku gadis kampung aku tak tahu semua ni, maybe sebab aku sendiri yang tak menyibukkan diri aku dengan benda2 yang aku nak story ni. Lagipun memang bab bergaya, berfesyen, berchantek2 ni aku kurang amik kesah sangat walaupun kadang2 nafsu untuk itu ada [ aku pun pompuan eh..] 


Maybe ada readers pompuan yang baca entri ni akan cakap aku ni pompuan spesis apa gak kan, bab2 macam ni pun tak tahu. Tapi aku nak berterima kasih la kepada blogger2 yang buat entri pasal menda2 ni sebab diorang la aku da tau pasal semua2 ni. Kiranya aku tak berapa ketinggalan jugak la kan..


Menda2 yang aku nak share ni ialah:


1- Rupanya ni namanya cardigan




Aku fes2 dulu panggil menda ni jaket/ sweater je.. Then, one day aku blogwalked kat blog miss eyda, dia buat entri pasal jenis2 cardigan yang dia nak, masa tu la baru aku tahu menda alah yg chantek pompuan suka guna skrang ni namanya cardigan. Suka hati aku je kan panggil jaket. hahaha


2- Rupanya ni namanya shade




Aku suka ngan minah kat atas ni, memang aku membesar dengan lagu2 dia.. tapi yang aku nak tonjolkan kat sini menda yang dia pakai tutup mata tu. Kalo bahasa melayu kita la kita panggil cermin mata. Dan aku juz kenal menda ni dalam bI pun sebagai glasses or spectacles. Then one day aku syok2 skodeng2 blog orang aku ternampak la satu kontes pasal Shades Contest. Bila jenguk entri contest tu baru la aku tahu yang shades tu rupanya glasses. erm...


3- Rupanya ni namanya clutch



Terima kasih kepada cIk pemilik blog Hentak Berlipat. Masa aku bW kat blog dia, selongkar entri2 dia yang menarik, sampai la ke satu entri tu pasal dia p kenduri. Dia cite pasal macam mana cara pemakaian dia ke tempat kenduri, but apa yang menarik perhatian aku adalah beg yang kecil chantek dia pegang tu. Dia cakap beg kecil tu mak dia punya clutch. Then, aku pun ter-oooo sendiri, " ooo..rupanya orang panggil beg comel ni clutch". Belum aku tau name dia clutch semua beg yang bawa di tangan aku panggil tas tangan/ handbag. huhu.. new thing i learnt there!


Dats all entri kasi malu diri sendiri, tapi aku tak malu pun..hahaha. bye2. Assalamualaikum w.b.t & Salam Tahun Baru Hijrah.


fyi: hajat tahun baru, nak cuba control sikap marah yang amat susah nak control ni. I sdey orang cakap i ni dahla mudah marah pastu tak pandai control marah tu plak....ishk3.


11 comments:

kyoO~rEz@ said...

xpew2x...kita membesar sambil belajar new things..kan kan..
sok mesti ade lagi new things kita akn tau..hu3

sp ckp ko pemarah ni ??baek kot..hu3
salam maal hijrah ^^

aemon said...

jgn marah2.. nnt cepat tua!!! hihihi....

da[Y]un said...

kyoo: huhu..betul ko cakap. banyak menda baru aku belajar bila umo dah bertambah ni..pasal marah tu, ko tak kenal aku betul2 lagi. haha Salam Tahun Baru hijrah gak..

aemon: da memang makin tua pun aemon.huhu. btw, tQ tuk nasihat tu :)

Siti said...

kite geng kak! sebab saya pun baru kenal mende alah si cardigan mase kua jln2 dgn membe..huhu. :P

da[Y]un said...

Siti: Banyak jugak yang kita sama kan.. xpe2 at least bila kita da tahu, kita da dikira belajar menda baru kan ^_^

iQapiQa said...

salam maal hijrah..

da[Y]un said...

iQapiQa: salam maal hijrah jugak.. selamat menunaikan azam baru memperbaiki azam yang lama dan membetulkan niat kita dalam setiap perbuatan pada tahun baru yg mulia ini.

Haw said...

bukan tak update.. tp tak klik2

da[Y]un said...

haw: erm??? apa bezanya..huhu

::FAIZ FARISH:: said...

Astagfirulahalazim

da[Y]un said...

ya ustaz faiz..mengucap panjang nampak!!!

♫ singgah sat..