Friday, January 21, 2011

Giveaway Contest Atuk: Aku dan Atuk


Hai semua..ini adalah giveaway contest dari Atuk pemilik blog PetuaKitaSemua, sempena ulangtahun kelahiran beliau pada 27 Januari ni (sila wish yea).huhu




Contest ni terbuka kepada pemilik blog dan facebook je. Apa yang perlu dibuat ialah karang satu esei tentang AKU & ATUK tak lebih dari 100 patah perkataan. Klik SINI untuk lain-lain rules. Kat bawah ni eseinya ya atuk


<Ini kisah atukku tok ayah dan cucu sulongnya, aku. Waktu sekolah dulu, tok ayah selalu siapkan lukisanku untuk kelas seni lukis. Cikgu puji-puji aku sebab dapat buat lukisan yang cantik, padahal semua tu hasil tangan tok ayah. Kesian cikgu tertipu. Tok ayahku bank teka-teki, dan aku selalu je kena surrender. Hujung minggu kami di kebun getah, naik turun bukit untuk kutip susu getah. Kata tok ayah, pokok-pokok getah tu anak murid dia, dan dia adalah cikgunya. Itulah tok ayah. Umur tok ayah dah 70, hasratnya kalau boleh biarlah dia sempat melihat aku berkeluarga. Terharunya. Kak long sayang sangat tok ayah.>


Entri Atuk yang cucu suka ialah PetuaJagaSeluarJeans. Tenkiu atuk ajar dayun cara yang betul. sayang atuk...tehee >@<




Dayun nak tag:

2- nisa'


Sekian, terima kasih..hehe

10 comments:

AiMaN said...

mekasih sebab join contest kt blog atok..
atok da masuukan sebagai peserta..

::FAIZ FARISH:: said...

nasib teda nama aku bah... haha

da[Y]un said...

aiman: sama2 tenkiu yea.

faiz: tag pun bukan ko buat, maklumlah ko kan bz je memanjang :p

AiMaN said...

xcslh nye..atok da tukar banner..yg org lain punye tu babber lama blog atok..

yg skrg ni banner baru..yg dayun guna..ok je gune yg bru pun..yg lama pun ok..hihihihi

da[Y]un said...
This comment has been removed by the author.
da[Y]un said...

@AiMaN
oic..huhu.cian atuk kena explain panjang2 kat dayun. :)

suffer8zine said...

wahhh gud lux

Terkini : 10 Sebab Lelaki Membujang

da[Y]un said...

@suffer8zine tenkiu... :)

AiMaN said...

tolong baca entry pasal undian untuk contest AKU & ATOK..tarikh, masa telah diberitahu..boleh mula berkempen mulai sekarang..

http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/01/undian-give-away-contest-dari-atok.html

da[Y]un said...

@AiMaN
lor, main kempen2 gak ke? rupanya pakai undian anak cucu blogger rupanya. ingatkan atuk sendiri yg pilih...hehe. Insyaallah atuk!

♫ singgah sat..