Monday, January 30, 2012

Kemeja Denim PolkaDot (RM45-include postage)

Alahai- tetiba blog ni bertukar jadi blogshop sekejap. 
Sekadar percubaan sebelum betul-betul ready tuk open blogshop sebenar. huhu.. 




Status : Available (only 1)
Warna : Biru
Size : Fit from (S-L)
Material : Soft Jeans


PRICE : RM45 include postage (SEMENANJUNG) 
Add RM9 (SABAH & SARAWAK)



Order/ Booking : sila email dayun kat email ni yea
( dayun.0211@gmail.com )


Saturday, January 21, 2012

Bila tiba CNY mulalah nak melantak 3 menu ni



"Tidak ada cinta yang lebih tulus daripada cinta kepada makanan"- George Bernard Shaw



Haha... Boleh pakai ke pendapat En. George B.S ni. Semenjak berhenti kerja lama ni, nafsu makan aku bertambah ni. Boleh kata hampir setiap masa aku fikir pasal makanan yang aku nak makan. Rela google image semata-mata nak tengok makanan yang nak sangat aku makan. Pastu mulalah gosok-gosok perut, pujuk diri sendiri. Kononnya ley kenyang la asal dapat tengok gambar je, biarlah dok telan air liur glup glap glup glap kempunan!



CNY pun da dekat ni. Yee Sang-Kuih Bakul-Set Prosperity Burger McDonald yang aku nak makan sangat2 sekarang. Kalau la sekarang ni aku masih kat uMs, memang 1Borneo tu aku dah serang ni. Semua yang aku nak makan ni memang leh dapat kat situ.



Jom Sushi King, teman dayun makan YEE  SANG

Symbol of abundance-prosperity-vigor



Tolong belikan KUIH BAKUL ni. Tak payah banyak-banyak sebakul pun da cukup :p

Lebih kurang dodol la ni tapi ada gak lainnya, specialnya tersendiri kuih ni


PROSPERITY McD sos lada hitam ngan kentang goreng tu memang tip top!

Menda alah ni around CNY ada la mean CNY da dekat la tu



Dengan lafaz bismillah, hope dapat makan 3 menu ni before end of diz january. Amin! I'm going to sleep. Bye2. Assalamualaikum...


Tuesday, January 17, 2012

Kisah popia dan blog


Comeyla... pukul 3:19 pagi doh. Ni kalu tunggu lagi 2 jam bulih badi kukuk nge aye jate doh, dok pun badi blorak nge ore nok g noreh getoh. Padahal esok kena punch card awal, mugo  assistant nanny bulih kijo baru, nye piak kijo munggoh buoh plop. Maka dengan itu, toksoh nak brangey extend tido pas subuh la mek dio. Nak tido doh ni kalo kiro, tapi gak nak crito la sikit mugo gapo buat sapa time ni pun dop berjaga tak tido lagi.



Kita REWINDDDDD la deh...


Lokasi : Ruang tamu rumah depan tv dipilih
Masa : 11.30 malam
Aktiviti : buka kulit popia, masuk inti popia, gulung popia
Crew yang terlibat : Diri Sendiri dan dibantu 2 kanak-kanak  perasan rajin



Al-kisah boleh p gulung popia malam-malam ni sebabnya aku terjumpa inti popia yang lebih aku buat ngan kazen dan nenek aku itu hari. Itu hari aku bukannya 2,3 hari lepas ke minggu lepas ke tak. Itu hari aku ni yang tengah bulan DISEMBER 2011 punya. Tapi nasib baik la inti dia OK lagi, takde perubahan rasa ke apa la. Kalo tak membazir je jah oii. So, alang-alang barang semua da ada, maka aku telah paksa rela diri sendiri tuk gulung popia ni, around 200 jugakla. Tak larat nak bebel banyak-banyak, layan gambar je la yea.


Popia ni dah macam-mcam saiz-bentuk rupa da jadi, maklumlah banyak tangan yang membuat


Susun-tenyeh -gulung


Kalau tau try teka apa menda ni...jeng3!!!


Inilah dia jah oii intinya. tok wan i pakai inti sambal udang kering. tip top jah rasanya




Haa...inilah dia assistant yang menolongnya. Tolong la sangat  :p

Around 1.30 pagi la jugak siap. Memang siap betul sampai budak dua orang tu pun da siap tarik selimut tido sejam setengah yang belum tu lagi. Terkedek-kedek sorang-sorang dok gulung popia. Then-nya, rajin p online, buka pulak blog kecayangan yang dah berbulan tak hupdate ni, tetiba datang mood nak edit blog pulak. Mentang-mentang da masuk taun baru kan, blog pun nak nampak baru jugak. Update entri-post tak istiqamah lagi, make up blog pulak yang lebih.



Taraaa...lepas hampir 2 jam dok belek situ, tenyeh sini, tukar layout lain, ganti header ni selesai jugak akhirnya. Macam yang hampa semua boleh nampak dengan mata kasar hampa sekarang la. Tak yah buka HIJAB boleh nampak daahhh. Tapi sila abaikan header tu yea. Aku kalau ikut sebenarnya malas dah nak letak header tu, tapi kan rasa lain pulak bila buka blog takde header. Biarla tak santek pun, aku tempek tujak kat situ.



Mak oii..da kol 4 pagi jam aku ni. Aku nak kena out lu, pagi esok nak punch card awal ni. Kla, Assalamualaikum- free2 singgah  la sini lagi ek. muahhhh3!!!

Friday, January 13, 2012

Pada mata aku..sweet & cumil bakal isteri Ally Iskandar


Cumil la bakal isteri si Ally Iskandar ni... suka! suka! suka! Dahla bertudung, berpendidikan, ayu lagi tu. Tanpa make up pun nampak cantek. Tak sabar nak tengok gambar diaorang kahwin nanti. Tengok gambar je? Yealakan, bukannya orang jemput pun kan, bukannya aku ni retis, seleb, paparazi kejadah semua  nak dapat jemputan p majlis kahwin diaorang. Tengok gambar pun kira ok la tu...ngeh3




Dengar cite komfem diaorang kahwin 20 Januari ni. Hope pilihan Ally kali ni akan kekal selamanya la. Fatin Farah Lee bertuah la ko dapat Ally..eh sepatutnya Ally la yang bertuah sebab dapat kau. Wanita yang pada pandangan aku punya ciri muslimah solehah, sweet lagi tu. 




Apapun, aku doakan yang terbaik  untuk korang dan selamat mendirikan rumah tangga. Ally pun dah 36 tahun, memang da patut kawin da pun. Membebel banyak pulak, meh kita layan pics CIK FARAH LEE yang sweet dan cumil ni...




credit to murai.com


tenkiu wstarz.com














sekian... (^_^)

♫ singgah sat..