Posts

Showing posts from January, 2012

Kemeja Denim PolkaDot (RM45-include postage)

Image
Alahai- tetiba blog ni bertukar jadi blogshop sekejap.  Sekadar percubaan sebelum betul-betul ready tuk open blogshop sebenar. huhu.. 


Status : Available (only 1) Warna : Biru Size : Fit from (S-L) Material : Soft Jeans

PRICE : RM45 include postage (SEMENANJUNG) Add RM9(SABAH & SARAWAK)


Order/ Booking : sila email dayun kat email ni yea ( dayun.0211@gmail.com )

Bila tiba CNY mulalah nak melantak 3 menu ni

Image
"Tidak ada cinta yang lebih tulus daripada cinta kepada makanan"- George Bernard Shaw


Haha... Boleh pakai ke pendapat En. George B.S ni. Semenjak berhenti kerja lama ni, nafsu makan aku bertambah ni. Boleh kata hampir setiap masa aku fikir pasal makanan yang aku nak makan. Rela google image semata-mata nak tengok makanan yang nak sangat aku makan. Pastu mulalah gosok-gosok perut, pujuk diri sendiri. Kononnya ley kenyang la asal dapat tengok gambar je, biarlah dok telan air liur glup glap glup glap kempunan!


CNY pun da dekat ni. Yee Sang-Kuih Bakul-Set Prosperity Burger McDonald yang aku nak makan sangat2 sekarang. Kalau la sekarang ni aku masih kat uMs, memang 1Borneo tu aku dah serang ni. Semua yang aku nak makan ni memang leh dapat kat situ.


Jom Sushi King, teman dayun makan YEE  SANG



Tolong belikan KUIH BAKUL ni. Tak payah banyak-banyak sebakul pun da cukup :p


PROSPERITY McD sos lada hitam ngan kentang goreng tu memang tip top!



Dengan lafaz bismillah, hope dapat makan 3 m…

Kisah popia dan blog

Image
Comeyla... pukul 3:19 pagi doh. Ni kalu tunggu lagi 2 jam bulih badi kukuk nge aye jate doh, dok pun badi blorak nge ore nok g noreh getoh. Padahal esok kena punch card awal, mugo  assistant nanny bulih kijo baru, nye piak kijo munggoh buoh plop. Maka dengan itu, toksoh nak brangey extend tido pas subuh la mek dio. Nak tido doh ni kalo kiro, tapi gak nak crito la sikit mugo gapo buat sapa time ni pun dop berjaga tak tido lagi.


Kita REWINDDDDD la deh...


Lokasi : Ruang tamu rumah depan tv dipilih
Masa : 11.30 malam
Aktiviti : buka kulit popia, masuk inti popia, gulung popia
Crew yang terlibat : Diri Sendiri dan dibantu 2 kanak-kanak  perasan rajin



Al-kisah boleh p gulung popia malam-malam ni sebabnya aku terjumpa inti popia yang lebih aku buat ngan kazen dan nenek aku itu hari. Itu hari aku bukannya 2,3 hari lepas ke minggu lepas ke tak. Itu hari aku ni yang tengah bulan DISEMBER 2011 punya. Tapi nasib baik la inti dia OK lagi, takde perubahan rasa ke apa la. Kalo tak membazir je jah o…

Pada mata aku..sweet & cumil bakal isteri Ally Iskandar

Image
Cumil la bakal isteri si Ally Iskandar ni... suka! suka! suka! Dahla bertudung, berpendidikan, ayu lagi tu. Tanpa make up pun nampak cantek. Tak sabar nak tengok gambar diaorang kahwin nanti. Tengok gambar je? Yealakan, bukannya orang jemput pun kan, bukannya aku ni retis, seleb, paparazi kejadah semua  nak dapat jemputan p majlis kahwin diaorang. Tengok gambar pun kira ok la tu...ngeh3



Dengar cite komfem diaorang kahwin 20 Januari ni. Hope pilihan Ally kali ni akan kekal selamanya la. Fatin Farah Lee bertuah la ko dapat Ally..eh sepatutnya Ally la yang bertuah sebab dapat kau. Wanita yang pada pandangan aku punya ciri muslimah solehah, sweet lagi tu. 



Apapun, aku doakan yang terbaik  untuk korang dan selamat mendirikan rumah tangga. Ally pun dah 36 tahun, memang da patut kawin da pun. Membebel banyak pulak, meh kita layan pics CIK FARAH LEE yang sweet dan cumil ni...