Tuesday, January 10, 2017

Uncle KIN Pan Mee di QueensHall, Queensbay Mall Penang!


Assalamualaikum and hello 2017!!!!


Post pertama di tahun 2017. Post pertama pasal makan dah. Makanan yang dayun nak cite ni pun makanan pertama yang akan pop-up on my mind bila ada kat Queensbay Penang ni. Punya berlambak foodstall kat QueensHall tu Pan Mee jugak yang dayun akan jadikan makanan pertama, then baru decide side dish yang lain.


http://3.bp.blogspot.com/-iQijZnqq3TM/VS6IATiIdyI/AAAAAAAAS1I/-sFPjklLtnU/s1600/1.jpg
QueensHall Food Stall's Map

Since the QueensHall Food Stall ni launched, selalunya dayun akan ke sini la untuk makan bila ada kt queensbay. QueensHall ni dok kat 3rd floor  First time makan Pan Mee ni dengan my ex-lovely housemate FarahNadia. Teruja tengok panjang sangat beratur, lepas tu bila tengok PanMee yang dah ready tu buat rasa nak sangat cuba rasa.


The Stall-Takde photo sendiri sebab tiap kali p makan macam tak sabar nak masuk tekak kan, so kredit photo to cquek.com

And here, dayun terjebak dengan Pan Mee ni sampai sekarang. Dayun akan amik Dark Sauce Pan Mee sebab yang ni kurang pedas since Dry Chili dia pun dah pedas. Tapi FarahNadia hantu cabai confirm lah amik Signature Sauce. Setiap set Pan Mee beserta sekali Fishball Soup yang super duper yummy.


1 set Dark Sauce Pan Mee with Fishball Soup = RM6.90. Credit photo again to cquek.com

Dayun memang tak boleh move on dari Pan Mee ni. Last Sunday sanggup keluar p Queensbay sorang semata-mata nak makan mee ni. Semua barang dia prepare kat stall tu. Kalau p sana boleh nampak la diaorang prepare Pan Mee ni, yang fresh nya mee tu siap rebus kat situ lar2 tu jugak.


Tak rugi try Pan Mee ni. Sekali sekala datang Queensbay rajin-rajinla menapak kat Uncle Kin Pan Mee ni. Memang sedap lol. Tak nak cakap banyak nanti p la cuba rasa sendiri and review k.


Nak lebih review tentang Uncle Kin Pan Mee dan makanan2 yang ada kat QueensHall boleh google takpun ke blog2 berikut;



Semek dok kerja makan je last weekend!

No comments:

♫ singgah sat..