Wednesday, November 17, 2010

Perut lembu jadilah air asam perut lembu!



Dalam bus/ lepas exam/ 16.11.2010

Si mat : Tak balik raya ke yah?

Cik dayun : Dop eh kito, saghi jah cuti.

Si mat : Tak leh make daging lembu la dio

Cik dayun : Saya nak make air asam perut lembu jah loni...haktu jah!

Si mat : Dio ni, perut lembu make, make benda pelik2. Sup gear box make?

Cik dayun : Sdak apo perut lembu, gear box pun make jugok sedut2 lemok dalam dia..hahaha


***


Hari ni raya korban kan..so tuk semua blogger yg beragama islam Selamat Hari Raya Aidiladha ek! Sebut pasal perut lembu, korang makan tak? walawe...sedap ni. Rugi kalau tak makan.huhu. Apa? Geli? eish buat apa nak geli..menda dah di cuci kan...nah perut lembu ni. hahaha.



[ Perut lembu yang belum dicuci lagi...fresh! ]


Kali kedua beraya di sabah, masa first year raya puasa kat sini, this year raya haji plak..huhu. Dan untuk raya haji kali ni tak dapatla cik dayun nak makan air asam perut lembu. Bestnya tu, rasa masam2 limau nipis, pedas2 lada burung (cili api) ngan daun kesom, masin2 belacan...huh! meleleh da air liur korang tu, lap weh nanti orang nampak. ngeh3 :)



 [ kalo tambah daun kesom ngan hirisan bawang lagi nampak berselera ]


Bab makan memang cepat, tapi bab nak menyental perut lembu ni, nak buang dia punya isi perut yang $%&%* tu bikin penat. Tambah2 kalo perut kitab tu nak kena belek satu2..opps! korang tahu ke perut kitab tu apa?hehe.. tapi nak senang cuci, tok wan cik dayun suh rendam ngan air kapur dulu perut tu, then baru la sental2..ganas je bunyinya. Biasa2, kalo time raya korban macam ni, ada la 2,3 orang dok bertenggek kat tepi sungai dok mencuci perut lembu... pastu kat bawah budak2 dok mandi. hikhikhik.


Kalo tak dapat beraya haji kat kampung pun..bagi la i merasa air asam perut lembu... pleaseee!!!

7 comments:

::wan fadhilah:: said...

wwwaahhh.. dayah!!! terbaaaeekkk la!!! huhuhu..

da[Y]un said...

wan: terbaekkk dari ladang..haha

Bunga Hana Nordin said...

peliknya dayah

da[Y]un said...

apa yang peliknya bunga..huhu

syaleyana shukri said...

dayun..perut lembu cicoh air asam fevret ore jugok..haha..kecur air liur.

+d.O.Y.A.h+ said...

burpppppp~

da[Y]un said...

dyia : mugo pelik ni gak wi ke sek kito la dyia, haha


doyah: ni kenyang ke mual ni??? hehe